Як захистити ваш сад і город від птахів: поради фахівця

Ніхто точно не знає, чому це працює, але це дійсно так. Вбийте кілочки в кожен кінець ряду, потім нанизуйте моноволокно волосіні від одного кілочка до іншого.

5 порад щодо захисту рослин

Сітка для птахів

Це найбільш ефективна стратегія, але вона також може бути безладної. Підніміть руку, якщо ви коли-небудь накривали овочі сіткою для птахів, тільки щоб вони заплуталися? Ага, приєднуйтесь до клубу. Тому плануйте використовувати недорогу трубу з ПВХ, щоб зробити пару обручів від однієї сторони до іншої, а потім накрийте їх сіткою для птахів. Закріпіть в ґрунті дротом або ландшафтними шпильками та обережно підніміть одну сторону, коли пора збирати урожай. Я знаю, це трохи клопітно, але, по крайней мере, у вас буде урожай.

Майларові кулі

Повітряні кулі з майлара або сітловідбивча стрічка геодезиста роблять те ж саме – створюють що сяє, яка показує спалах, яку ненавидять птиці. Ви коли-небудь чули про те, щоб старі компакт-диски висіли на городі? Це та ж концепція. Щоб цей метод залишався ефективним, плануйте переміщати повітряні кулі або стрічку кожні кілька днів, щоб збивати з пантелику птахів.

Кришки

Кришки відмінно підходять для маленьких овочів, тоді, коли рослини стануть більше, ви можете перемикнутися на один з цих варіантів. Використовуйте перевернуті ящики або одноразові стаканчики з вирізаним дном, щоб тимчасово накрити ніжну розсаду і захистити її. У них, як і раніше буде сонце і циркуляція повітря.

 "В "
Птах

Штучні сови в стилі хай-тек

Хоча я сам не пробував це, я знаю багато інших садівників, які пробували. Ці підроблені сови рухаються (фактично обертаються) і видають звуки, що відлякують потенційних пернатих шкідників. Як і у випадку з майларовим повітряними кулями, плануйте переміщати фальшиву сову по саду, щоб тримати птахів в напрузі.

Волосінь

Ніхто точно не знає, чому це працює, але це дійсно так. Вбийте кілочки в кожен кінець ряду, потім нанизуйте моноволокно волосіні від одного кілочка до іншого, прямо над рядом рослин. У цій волосіні є щось, чого птахи не виносять, і вона не дає їм підійти до ваших овочів, щоб перекусити.

Порада: якщо у вас є годівниці для птахів, розміщуйте їх трохи далі від саду.

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.