ТОП-10 екзотичних тварин, яких ви захочете мати у себе вдома (Відео)

Для тих, хто хотів би завести леопарда в якості домашнього вихованця, найкраще підійде бенгальський кіт.

Всі ми знаємо, що домашні тварини – чарівні істоти, і наявність одного з них може легко поліпшити наш настрій і життя в цілому. Особливо, коли ви повернетеся додому з роботи та виявите, що вони чекають вас – сподіваюся, без того, щоб весь будинок перевернувся догори дном.

Але хоча більшість людей вибирають або собаку, або кішку – чи кілька з цих двох, – існує безліч інших цікавих варіантів. Звичайно, кішки та собаки – найпоширеніші домашні тварини, яких легко знайти, але це не єдині тварини, які можуть бігати та стрибати по дому.

Отже, якщо вам не подобається жоден з них, не поспішайте і виберіть той, який вам дійсно подобається. Світ домашніх тварин набагато різноманітніше, ніж просто кішки та собаки. Від птахів і дивовижних земноводних до страшних повзучих і сумчастих – є безліч милих чарівних тварин, яких ви можете забрати додому.

Оскільки нас це вже цікавило, ми почали шукати щось нове і дізналися про ці 10 екзотичних тварин, якими ви можете завести вдома:

Черепахи

Багато хто вважає черепах прекрасним домашнім тваринам. Вони досить дивні, але це також цікаві тваринки різних розмірів і різних порід.

Вони розумні, не їдять багато і зазвичай мовчать. Ну, поки вони не почнуть повзати по твердій слизькій поверхні. При невеликих початкових інвестиціях в акваріум і подальшому належному зверненні черепахи можуть стати чудовими тваринами. До того ж у них довге життя.

Карликові свині

свинка
Свинка

Карликові свинки просто чарівні. Візьміть їх у якості домашніх тварин або використовуйте як ковдри, вони милі, і з ними весело. Також відомі як Teacup Pigs, вони є дуже хорошим варіантом, особливо для тих, хто страждає на алергію. Карликові свині гіпоалергенні, тому вони стануть ідеальними друзями для алергіків.

Вони супер-соціальні, але це може бути як добре, так і погано. Якщо ви довгий час знаходитеся поза домом, можливо, вам варто подумати про покупку пари. Вони люблять компанію.

Кинкажу

Кинкажу може здатися милою мавпочкою, але насправді він ближчий до єнотів і коатімунді. Вони використовують свій хвіст для лазіння по околицях і можуть бути дуже товариськими та добре себе вести, якщо їх правильно вирощувати з раннього віку.

Також відомі як медові ведмеді, вони живуть до 25 років і люблять досліджувати околиці та нових членів сім’ї або гостей. Вони також більш активні вночі, так що зробіть їх ідеальними маленькими друзями для опівнічників.

Мавпа-білка

З болючих мавп виходять дуже цікаві домашні тварини. Вони маленькі, важать близько двох фунтів, тому добре підходять для невеликого будинку або квартири.

З іншого боку, їх енергія здається безмежною, і вони люблять багато грати. Переконайтеся, що ви готові до задачі, перш ніж брати її собі.

Капібара – водосвинка

водосвинка
Водосвинка

Капібара є одним з найбільших гризунів у світі. І одне з найсимпатичніших тварин, яких ми коли-небудь бачили. Їх природне середовище включає воду, тому переконайтеся, що ви надали їм місця, де вони можуть вільно плавати.

Зворотною стороною є те, що їм складно піднятися. Вони дуже товариські тварини, тому вважають за краще жити групами, тому бажано завести хоча б пару, а не одну.

Валабі

Валабі дуже схожий на кенгуру, тому вони та отримали своє прізвисько мінікенгуру. Дуже поширені в Австралії, вони можуть бути помічені в інших частинах світу як екзотичні домашні тварини. Валабі потрібно багато відкритого простору, тому вам потрібно переконатися, що воно у вас є, перш ніж купувати його.

Шиншила

Шиншили також є гризунами та відомі своєю небезпекою. У зв’язку з цим ви повинні бути впевнені, що у вас є досвід і достатньо терпіння, коли ви роздумуєте про їх покупку.

Хоча вони не милі тварини, вони люблять бігати та грати як божевільні. Поки їм не набридне. І вони справляються з цим досить легко, тому вам потрібно буде запропонувати їм багато цікавих занять.

Шимпанзе

Якими б чарівними вони не були, шимпанзе можуть бути складними домашніми тваринами. Вони живуть до 50 і більше років, тому переконайтеся, що ви можете взяти на себе такий довгий період. Дорослий шимпанзе-самець може бути вдвічі сильніше людини.

Виростити шимпанзе і доглядати за ними не просто, тим більше що вони дійсно створені для життя в дикій природі, а володіння шимпанзе незаконно в більшості американських штатів. Однак, якщо ви це зробите, вам буде потрібно належна підготовка і достатній досвід спілкування з приматами, щоб виростити одного з них в якості домашньої тварини.

Фенек – лисиця

карликова лисиця
Карликова лисиця

Лисиці фенек відомі як найменші лисиці в усьому світі і запозичують риси поведінки як у кішок, так і у собак. З цієї причини вони вважаються відмінним екзотичним домашнім тваринам.

Лисиці підходять для невеликих домашніх господарств. Вони живуть до 15 років і є турботливими тваринами. Вони люблять багато гратися, риси характеру схожі на собак, але також мають котячою незалежність.

Лисиці фенек – дуже товариські тварини, якщо їх тренувати з раннього віку, тому вони можуть стати ідеальними пухнастими друзями. Просто переконайтеся, що ви йдете в ногу з їх, здавалося б, нескінченною енергією.

Бенгальська кішка

Для тих, хто хотів би завести леопарда в якості домашнього вихованця, найкраще підійде бенгальський кіт. Це схоже на леопарда в мініатюрі через його надзвичайно відомого хутра. Їх хутро буває безлічі візерунків і кольорів, тому ви можете знайти їх в коричневому, срібному, сніжному або навіть синьому кольорі.

Бенгальські кішки – активні тварини, тому вам доведеться пограти – і ви втомитеся – багато. Це на щоденній основі. Вони дуже товариські істоти, тому зазвичай ладнають з іншими пухнастими членами сім’ї, тому не варто турбуватися, якщо у вас буде більше таких друзів.

Які ще екзотичні тварини можна завести у себе вдома – подивіться на відео нижче.

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.