В якому віці в Україні стають батьками і скільки заводять дітей

Тому необхідно приймати рішення про те коли заводити дитину, зваживши всі за і проти. Діти - це завжди радість!

Зараз в Україні значно змінилася тенденція, коли батьки хочуть завести дітей. Дітей сьогодні заводять в більш пізньому віці і як правило, не більше ніж одного або двох.

Батькам в нашій країні передбачений тривалий декретну відпустку. Ним може скористатися будь-який з батьків, а іноді та член сім’ї. Хоча, звичайно основний тягар по вихованню дитини покладається на маму.

Є норми, які захищають молодих мам при поверненні з декретної відпустки на роботу. Але на практиці все інакше. І найголовніше, як правило сім’ї з дітьми залишаються категоріями високою небезпекою бідності.

Коли батьки в Україні заводять першу дитину

Молода сім’я

Як правило, зараз жінки заводять першу дитину після 25 років.
У 90 роки цей показник становив 22 роки. І найголовніше у два рази збільшилась кількість жінок, які відклали материнство до 30-40 років. Зменшилася кількостей сімей, де кількість дітей понад 2.

Це схоже в якому віці стають мамами в Європі. Хоча кажуть, що пізніше материнство – це обдуманий крок, але в Україні напевно фінансова складова також грає важливу роль.

Але є і мінуси, коли дітей заводять в пізньому віці. Бо якщо сім’я потім виявляється в скрутному матеріальному становищі або потрібно доглянути за дитиною, то у батьків у віці, ні можливості розраховувати на бабусь чи дідусів.

Тому необхідно приймати рішення про те коли заводити дитину, зваживши всі за і проти.

Діти – це завжди радість!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.