Притчі Ісуса: Притча про нову тканини і нових хутрі

Ісус каже до них, що будь-яка спроба виправити те, чого не вистачало в традиційних висловах праведності юдаїзму, тільки погіршить становище.

Коли люди говорять про служіння Ісуса, легко зосередитися на його чудеса. Ісус зробив кілька дивовижних подвигів, яких світ ніколи не бачив (і з того часу не бачив). Але однією з найбільш захопливих речей в Його служінні був Його стиль викладання.

Ісус навчав, використовуючи притчі – прості історії, призначені для того, щоб передати духовний урок. Він настільки ототожнений з цим стилем навчання, що Євангеліє від Марка говорить нам, що “Він нічого не сказав їм, не використовуючи притчу” (Марка 4: 34а).

Притчі від Матвія

Матвій був особливо зосереджений на тому, щоб переконати євреїв в тому, що Ісус був Месією. Одним зі способів досягнення цієї мети було зосередження свого послання на навчаннях Ісуса і їх перетині з єврейською вірою і традиціями. Ось чому ми знаходимо так багато притч, унікальних для Матвія, таких як “Нещадний слуга”, “Працівники у винограднику” та “Десять дів”.

Притча про нову тканину і нове хутро

Ісус вчить

Уривок: від Матвія 9: 16-17, від Марка 2: 21-22, від Луки 5: 36-38.
Аудиторія: учні Іоанна Хрестителя.
Контекст: учні Іоанна запитують Ісуса, чому фарисеї постять, а Його учні немає.
Ключовий вірш: “Ніхто не пришиває клаптик нової тканини на старому одязі, тому що латочка відділяється від одягу, і вона стає гірше” (Матвія 9:16).

Релігійний істеблішмент першого століття очікував Месію. У їхньому розумінні Він прийде і буде засновувати традиції та звичаї юдаїзму. Навіть учні Іоанна Хрестителя не знали, як зрозуміти, чому Ісус не дотримувався загальноприйняті юдейські звичаї.

Ісус каже до них, що будь-яка спроба виправити те, чого не вистачало в традиційних висловах праведності юдаїзму, тільки погіршить становище. Як шматок нової тканини, вшитий в старий одяг, Ісус приносив те, що не відповідало релігійним традиціям того часу.

Популярне

Схожі статті

“Можна копита відкинути”: 35-річна Ксенія Мішина назвала причину, чому останнім часом так багато працює

Українська актриса Ксенія Мішина зізналась, що останнім часом дуже багато працює. Як виявилось, робить вона це не для себе та навіть не для власного сина Платона.

Наталія Могилевська – мати двох, дружина і справжня господиня: рецепт шарлотки від української співачки

Відома українська співачка Наталія Могилевська розповіла, як готує яблучну шарлотку для своїх рідних. Зірка зізналась, що має фірмовий рецепт, який подобається всім.

“Я не жила в цій квартирі 4 роки”: Оля Полякова показала ремонт у київській оселі, де впала стеля. ФОТО

Ремонт у київській квартирі Олі Полякової тривав довгих 4 роки. Та, певно, повернення доньки Аліси з Англії та необхідність школярці жити в столиці значно прискорили темпи робіт.