Рецепт: Легкий імбирний торт – чудова прикраса на святковий стіл

Цей темний і липкий імбирний торт зроблений більш здоровим з натуральних солодких фініків, сколотин, великої кількості кориці та свіжого імбиру.

Інгредієнти

140 г сушених цілих фініків без кісточок, переважно Medjool, нарізаних дрібними шматочками
75 мл рапсової олії плюс декілька крапель для змащення
75 г чорної патоки
50 г кленового сиропу
1 чайна ложка дрібно натертого свіжого імбиру
1 велике яйце
175 мл сколотин
250 г борошна
1 чайна ложка соди
1 столова ложка меленого імбиру
½ ч.л.молотой кориці
50 г темного цукру мусковадо

Імбирний пиріг – незабутній смак!

Метод

Крок 1
Викладіть фініки в невелику миску і залийте 125 мл окропу. Залишити остигати на 30 хвилин. Злегка змастити маслом форму для випічки розміром 28 x 19 x 3 см, потім вистелити основу пергаментом для випічки.

Крок 2
Тим часом покладіть в миску масло, чорну патоку, кленовий сироп і натертий на тертці імбир і збийте їх виделкою, щоб добре перемішати. Відкладіть в сторону. У невеликій мисці збити яйце і додати сколотини. У великій мисці змішайте борошно з бікарбонатом соди, меленим імбиром, корицею і цукром – розітріть суміш між пальцями, щоб розбити грудкуваті шматочки цукру. Нагрійте духовку до 160 ° C / 140 ° C вентилятор / газ 3.

Крок 3
Змішайте фініки і їх рідина до густого пюре в невеликому кухонному комбайні. Вилийте яйце, фініки та суміш патоки в миску з борошном. Коротко перемішайте дерев’яною ложкою до тих пір, поки добре не перемішається – суміш стане м’якою, як густе тісто. Вилийте його в форму з покриттям, акуратно розрівняйте і запікайте 40-45 хвилин. Щоб перевірити, чи готове це, вставте шампур в центр – якщо шампур виходить чистим і на ньому немає сирої суміші, і пиріг здається твердим, але пружним на дотик, тоді все готово.

Крок 4
Залиште в формі на кілька хвилин, перш ніж прибрати на решітку, зняти пергамент і дати повністю охолонути. Якщо можете почекати, добре загорніть його в пергамент, а потім фольгою. Перед зрізанням залиште на добу, бо він стане більш липким і буде залишатися вологим протягом 3-4 днів.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.