Притчі Ісуса: Притча про багатого дурня і притча про пильних слугах

Одна справа для слуги бути досить пильним, щоб відповісти на стук у двері, зовсім інше для нього - бути готовим до раптової появи грабіжника.

Притча про багатого дурня

Уривок: від Луки 12: 16-21
Аудиторія: учні в межах чутності більшого натовпу.
Контекст: чоловік попросив Ісуса втрутитися в суперечку про спадщину.
Ключовий вірш: “Але Бог сказав йому: дурень! У цю ніч від тебе вимагатимуть життя. Хто ж тоді отримає те, що ти приготував для себе? ” (Луки 12:20)

Чоловік приходить до Ісуса, щоб залагодити розбіжності зі своїм братом з приводу спадщини. Ісус дорікає цю людину і застерігає його, щоб він остерігався жадібності.

Потім він розповідає історію багатого людини, який використовував свої доходи від фермерства, щоб побудувати великі комори та накопичувати зерно, яке могло стати в пригоді йому в старості. Таким чином, коли він був старше, він міг розслабитися і не боротися з власними потребами. На жаль, він не усвідомлював, що помре, і надлишки товарів, які він зібрав, просто перейдуть до когось іншого.

Ізраїль

За мирським мірками, багата людина не зробила дурного рішення. Однак у світлі вічності він не подбав збагатитися тим, що мало значення для Бога – і в кінцевому підсумку буде служити йому вічно.

Притча про пильних слуг

Уривок: Луки 12: 35-40
Аудиторія: учні в межах чутності більшого натовпу.
Контекст: Ісус вчить про прихід царства
Ключовий вірш: “Добре буде тим рабам, чий господар знайде їх готовими, навіть якщо він прийде посеред ночі або на світанку” (Луки 12:38).

Ця притча про пильнування особливо зосереджена на друге пришестя Христа, яке він порівнює з приходом розбійника. Одна справа для слуги бути досить пильним, щоб відповісти на стук у двері, зовсім інше для нього – бути готовим до раптової появи грабіжника. Ісус закликає Своїх слуг проявляти таку пильність.

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.