Фалафель з гороху з салатом з м’ятного кус-куса – рецепт смачного і дешевого страви

Надайте фалафель новий вид, використовуючи суміш нуту і замороженого гороху, подавайте з кус-кусом і ложкою йогурту для дешевої, але смачної їжі.

Інгредієнти

400 г замороженого горошку
400 г нуту, сушений
3 ст.л. борошна, плюс трохи для присипки
2 подрібнених зубчики часнику
2 ч.л. насіння кмину
2 столові ложки гладкого арахісового масла або тахіни
невеликий пучок петрушки, нарізаною
невеликий пучок м’яти, нарізаний
цедра і сік 1 лимона
200 г кускус
3 столові ложки оливкової олії
4 великих помідори, нарізаних
100 мл натурального йогурту

Фалафель з гороху з салатом

Метод

Крок 1
Перекласти горох в друшляк і дати розморозитися під струменем гарячої води. Добре злийте воду, потім покладіть половину в кухонний комбайн. Додайте нут, борошно, часник, насіння кмину, арахісове масло або тахіни, петрушку, цедру лимона і багато приправ. Збийте інгредієнти до стану пасти, додавши трохи води, якщо вона виглядає занадто розсипчастою. Вологими руками сформуйте з суміші 8 котлет, присипте борошном, потім викладіть на тарілку та охолодіть протягом 10 хвилин або довше, якщо у вас є час. Прокип’ятіть чайник.

Крок 2
Викладіть кускус у велику миску, приправити та залийте достатньою кількістю киплячої води. Відкладіть на 5 хвилин.

Крок 3
У великій сковороді розігрійте 2 столові ложки олії. Готуйте Фалафель по 2-3 хвилини з кожного боку, поки вони не стануть хрусткими та золотистими – можливо, вам доведеться робити це партіями, тому тримайте їх в теплі в низькій духовці. Додайте до кус-кусу масло, що залишилося, лимонний сік, м’яту, помідори та горошок. Подавати салат і фалафель з ложкою йогурту.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.