Реберця в соусі з салатом і смаженою картоплею

Коли діти збираються з друзями, ця стопка реберець і стегенець - дешевий, приємний для публіки варіант для попередньої підготовки.

Інгредієнти

3 стійки свинячих реберець або близько 1,5 кг окремих свинячих ребер
1 невелика цибулина, нарізана кубиками
1 столова ложка оливкової олії
1 подрібнений зубчик часнику
2 столові ложки копченої паприки
1 чайна ложка м’якого порошку чилі
300 мл томатної пасти
2 столові ложки томатного пюре
150 мл сидру, білого або червоного винного оцту
125 г темного цукру мусковадо

Для картоплі

1 ½ кг молодої картоплі без шкірки
2 столові ложки оливкової олії
1-2 дрібно нарізаних гілочки розмарину або щіпка змішаних сушених трав
2 столові ложки білого або червоного винного оцту

Апетитне блюдо

Метод

Крок 1
Нагрійте духовку до 150C / 130C вентилятор / газ 2. Покладіть ребра в форму для запікання одним шаром і просто залийте водою. Накрити фольгою і варити 1,5 години. Добре злийте воду. Якщо ви не закінчуєте їх відразу, накрийте кришкою та охолодіть до готовності.

Крок 2
Тим часом обсмажити цибулю на маслі на сковороді до м’якості. Додати часник, копчену паприку і порошок чилі та смажити 1 хв. Додайте пасат, пюре, оцет і цукор і доведіть все до кипіння. Варити 10 хв. Якщо ви не використовуєте цей соус відразу, остудіть і остудіть.

Крок 3
Нагрійте духовку до 220C / 200C вентилятор / газ 7. Змастіть реберця соусом і викладіть на деко. Змішайте картопля з маслом, розмарином і приправами в великій жаровні. Смажте 40 хвилин на середній полиці, реберця – на полиці вище. Переверніть реберця і картоплю наполовину, поки вони не підрум’яняться. Викладіть картоплю у велику миску, збризніть оцтом і подавайте гарячим, теплим або холодним. Наріжте реберця і покладіть зайвий соус в миски для умочування.

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.