Як зміниться вартість соняшникової олії восени 2021: прогноз експерта

Економіст Олег Пендзин прогнозує, що вартість літра соняшникової олії може зрости до 100 гривень за літр.

Жителі України, особливо малозабезпечені уважно стежать за зміну цін на комунальні послуги та продукти. Адже це становить левова частка витрат з їх сімейного бюджету.

Одним з питань, яке цікавить жителів нашої країни, є вартість рослинної олії. Всі чекають зниження цін на нього. Бо це популярний і потрібний продукт для українців. Він звичайний і дуже необхідний, адже жодна домогосподарка не зможе обійтися без рослинної олії.

Річ у тому, що останнім часом (12 місяців) вартість рослинної олії зросла практично у два рази. Тому всі очікують його здешевлення восени, коли запрацюють заводи по виробництву рослинної олії з нового врожаю. Аналітики припускають, що ціна на олію повинна знизитися, у зв’язку зі збором врожаю.

Рослинна олія

Цього року фермери планують зібрати урожай соняшнику, який перевищує торішній на 3,1 мільйона тонн. Однак експерти також звертають увагу, що ціна рослинної олії на світових ринках зростає. Але вони вважають, що це не повинно вплинути на підвищення вартості олії в Україні.

Але інші аналітики дійшли висновку, що через підвищення ціни на паливно-мастильні матеріали та електричну енергію для підприємств, можливе підвищення ціни на рослинну олію. Так економіст Олег Пендзин прогнозує, що вартість літра соняшникової олії може зрости до 100 гривень за літр.
Який з цих прогнозів виявиться правильний ми скоро побачимо на прилавках магазинів.

Популярне

Схожі статті

Лише кабачок та рис, а на смак краще за м’ясо: оладки на сковорідці — простіше рецепта й не вигадати

Якщо ви шукаєте ідеальний спосіб розпочати день з енергією та задоволенням, то кабачкові оладки з рисом на сковорідці — ваш варіант: корисно, просто, легко!

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!