Фарширований мускатний гарбуз – так ви точно не готували!

Хочете внести різноманітність в свій раціон харчування? Приготуйте вегетаріанське печеня, яке сподобається всім - ця гарбуз наповнена горіхами, ячменем і зеленню.

Інгредієнти

150 г перлової крупи
1 кубик овочевого бульйону
25 г кедрових горіхів
25 г мигдальних пластівців
1 чайна ложка насіння фенхелю
2 ч.л. насіння коріандру
1 велика мускатний гарбуз (близько 1,2 кг)
3 столові ложки оливкової чи рапсової олії та трохи мряка
1 дрібно нарізана червона цибулина
1 цибуля-порей, дрібно нарізаний
2 дрібно нарізаного зубчика часнику
200 г фети, подрібненої
невеликий пучок шавлії, зібрані та нарізаного листя
кілька гілочок розмарину, зібрані та нарізаного листя
50 г сушеної журавлини або абрикосів, нарізаних, або їх суміші
1 лимон без цедри
Для соусу тахини
2 столові ложки тахини
1 лимон, сік
1 столова ложка меду
невеликий пучок петрушки, нарізаною

Апетитне блюдо

Метод

Крок 1
Приготуйте перлову крупу, слідуючи інструкціям з пакування, розкришивши бульйонний кубик в киплячій воді для додаткового аромату. Злийте воду і дайте охолонути.

Крок 2
Тим часом підсмажте кедрові горіхи та мигдаль на сухій сковороді до горіхово-коричневого кольору. Перелити в миску і відкласти. Зробіть все те саме сковороду, щоб підсмажити насіння фенхелю і коріандру протягом декількох хвилин, поки вони не стануть ароматними. Подрібніть спеції товкачем в ступці.

Крок 3
Розріжте гарбуз навпіл уздовж центру. Вичерпати та викиньте насіння і будь-які волокнисті частинки. Продовжуйте зіскрібати, щоб вирізати канал в центрі обох половинок гарбуза для начинки. Можливо, вам доведеться спочатку надрізати м’якуш ножем, якщо кабачок дуже твердий. Коли ви закінчите, оболонка гарбуза повинна бути товщиною близько 1,5 см. Будь-яку гарбуз, яку ви видалили, нарізати грубо і відкласти. Надріжте м’якуш двох половинок гарбуза хрест-навхрест, намагаючись не проколювати шкіру, натріть 1 столовою ложкою олії та добре приправте.

Крок 4
Нагрійте духовку до 180C / 160C вентилятор / газ 4. Нагрійте решту 2 столові ложки олії на сковороді та смажте цибулю, нарізаного гарбуза і цибулю-порей протягом 8-10 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Додайте часник і готуйте ще хв. Додайте перлову крупу, горіхи, спеції, фету, зелень, сухофрукти та цедру лимона. Добре приправте і готуйте ще мінімум 2 хвилини, потім покладіть начинку в порожнині двох половинок гарбуза, збережіть залишилася начинку. Зв’яжіть половинки разом кухонною ниткою, як шматок м’яса. У міру приготування гарбуз буде трохи стискуватися, тому переконайтеся, що ви зав’язуєте вузли акуратно і туго. Натріть зовні ще трохи олії та добре приправте. Як варіант, добре загорніть у фольгу.

Крок 5
Помістіть в форму для запікання, застелену фольгою або пергаментом, і готуйте 1 годину. Переконайтеся, що гарбуз приготовлена, вставивши ніж, він повинен входити з невеликим опором, а м’якуш повинна бути м’якою. Розкладіть залишилася начинку навколо і поверніть в духовку ще на 5 хвилин, щоб вона прогрілася. Змішайте тахіни, лимонний сік, мед і трохи води, щоб приготувати заправку. Наріжте гарбуз скибочками та подавайте, окропивши соусом тахіни та посипавши петрушкою.

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.