Що подорожчає в Україні з продуктів восени 2021 року: прогноз експертів

Згідно з даними Мінфіну України спостерігається в нашій країні прискорення інфляційних процесів від 9,5% до 10,2%.

Жителів нашої країни цікавлять яка буде вартість комунальних послуг в Україні, а також які з продуктів будуть дорожчати або дешевшати восени 2021 року.
Особливо переживають пенсіонери. Адже багатьом пенсіонерам катастрофічно не вистачає грошей для того, щоб оплатити комуналку і купити харчові продукти на місяць.

Згідно з даними Мінфіну України спостерігається в нашій країні прискорення інфляційних процесів від 9,5% до 10,2%.
Останнє таке збільшення відсотка інфляції було у 2018 році.
Як констатують експерти жителям нашої країни потрібно готуватися до того, що ціни будуть рости.
Що буде рости в ціні?

М’ясо

М’ясо

Як прогнозують аналітики продуктового ринку України, вартість м’яса збільшиться на 5-10%. Підтвердження тому – подорожчання на 3% м’яса великої рогатої худоби, а також курки.
Основні причини, які привели до збільшення ціни на м’ясо – це підняття ціни на комунальні послуги у тваринництві: на електричну енергію та водопостачання. Також збільшилася вартість кормів.

Як прогнозує Олег Пендзин, який є економістом, ціна хліба буде рости на 1,5% на місяць. І це при тому, що в Україні очікується відмінний урожай зерна. – понад 70 мільйонів тонн. Але починаючи з вересня 2021 року розпочнеться подорожчання цієї продукції, пов’язаної зі збільшенням вартості електроенергії для підприємств.

Яйця

Аналітики прогнозують підвищення вартості на яйця. Хоча і так ціна на цей продукт у 2021 році не радувала жителів України. Хоча за останні місяці спостерігалося здешевлення вартості десятка яєць на 6-8 гривень. Але експерти кажуть, що восени 2021 ціна за 10 яєць може повернутися і бути 38 гривень.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.