Вартість “борщового набору ” 2021: прогноз експертів

Як повідомляє Державна служба статистики, у 2021 році вартість складових "борщового набору" в Україні збільшилася.

Кожна господиня на перше, як правило, варить борщ для своєї сім’ї. Тому всіх цікавить як змінилися ціни, а найголовніше, що прогнозують експерти продовольчого ринку за ціною “борщового набору” в Україні?

Це важливо не тільки для малозабезпечених верств населення нашої країни, пенсіонерів, а й для простих українців.

Адже левову частку з сімейного бюджету необхідно витрачати не тільки на комунальні послуги, а й на продукти.

Трохи в кращій ситуації опиняються ті, хто має город або присадибну ділянку. Однак людям у віці важко вже обробляти землю та отримувати урожай.

Овочі

Як повідомляє Державна служба статистики, у 2021 році вартість складових “борщового набору” в Україні збільшилася. Так, наприклад, капуста і буряк помітно подорожчали.

Однак якщо брати для порівняння період: серпень 2020 року по серпень 2021 року, то картопля зменшилася в ціні на 13,6% і його вартість склала 8,66 гривні за 1 кг, морква на 5,2% до 10,29 гривні за 1 кг.

Як вже говорилося вище буряк подорожчала на 48,4% до 9,29 гривні за 1 кг, капуста на 12,1% до 6,60 гривні за 1 кг, ріпчаста цибуля на 80% до 10,64 гривні за 1 кг.
Експерти, також констатували зростання за останній тиждень картоплі, баклажанів, кабачків і огірків. А вартість помідорів залишилася колишня.

Для інформації: вартість яблук за 12 місяців зросла на 30,5% і ціна становила в середньому по Україні – 20,13 гривні за 1 кг.

Аналітики продовольчого ринку прогнозують зниження вартості цукру найближчим часом.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.