Нетрадиційні цінності Сергія Безрукова – ви дізнаєтеся багато нового

Талановитий актор, культурний і соціальний діяч, небайдужий до актуальних тем - ось в яких основних амплуа ми знаємо Сергія Безрукова.

Здається, він присутній на екранах завжди: якщо не показують кіно, то рекламу. А недавно з ним крутили по телебаченню остросоциальниє ролики щодо поправок до Конституції і важливості політичної свідомості; ще він нерідко коментує світові проблеми в рамках своїх інтерв’ю. Так під час останньої розмови з виданням «Звістка» російський артист висловив своє ставлення до багатьох «неоднозначним» тенденціям сучасності – що ж думає актор про ЛГБТ, толерантності та інших західних «трендах»?

Сергій Безруков
Сергій Безруков

Безрукова по праву можна вважати патріотом Росії і великим шанувальником традиційних цінностей – він не раз висловлювався про свої побоювання щодо майбутнього своєї країни і світу в цілому. Через часом консервативних поглядів йому далеко не завжди близькі ті ідеї, які зараз отримують все більше популярності в західній цивілізації. Так він висловився, що «проповідувати їх би не став».

Сергій Безруков
Сергій Безруков

Але певна терпимість дійсно необхідна – все люди різні, і його творча професія особливо вимагає вміння розуміти і приймати інших, відмінних від себе людей з самими дивовижними поглядами.

Інша справа – чи потрібно її нав’язувати? На це питання артист відповідає негативно. Мовляв, ні в якому разі не на шкоду «вічним» цінностям, адже все-таки є речі, без яких нікуди: у дітей повинні бути мама і тато, а не безликий «батько»; Шекспір писав про стосунки чоловіка і жінки, а не цісгендерних різностатевих партнерів, і ці моменти не можна ігнорувати.

Сергій Безруков з дітьми
Сергій Безруков з дітьми

Виходить, нововведені правила найпрестижнішої кінопремії «Оскар» йому теж не до душі – Безруков впевнений, що так західний кінематограф тільки збідніє. Та й багато акторів Голлівуду, які і самі дотримуються більш традиційних поглядів, цілком можуть задуматися про зйомки в російських стрічках. Все-таки у нас мистецтво створюється без нескінченних квот і скандалів про утиски.

Традиційні цінності Сергія Безрукова - сім'я, віра, батьківщина
Традиційні цінності Сергія Безрукова – сім’я, віра, батьківщина

На думку актора, дуже добре, що поки такі тенденції тримаються подалі від російської театральної сцени і мистецтвознавчого дискурсу в цілому – перш за все, оцінювати творчість важливо з культурної точки зору, а вже потім – соціальної. Та й піднімати неоднозначні теми в суспільстві, яке здорово функціонує і без подібних смислів – нема чого.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.