2 кращих коротких моральних оповідань

Сила повідомлення цих оповідань, залишається колишньою.

Деякі з цих історій дуже короткі та прості. Насправді деякі з них настільки прості, що вони, швидше за все, десь є в дитячих книгах. Однак сила повідомлення залишається колишньою.

Ось кілька кращих оповідань про мораль:

Щастя

У селі жив старий. Він був одним з найнещасніших людей у світі. Все село втомилася від нього, він завжди був похмурий, постійно скаржився і завжди був у поганому настрої.

Чим довше він жив, тим більше у нього ставало жовчі та тим більше отруйними були його слова. Люди уникали його, тому що його нещастя стало заразним. Було навіть неприродно і прикро бути поруч з ним щасливою.

Він створював відчуття нещастя в інших.

Але одного разу, коли йому виповнилося вісімдесят років, трапилося неймовірне. Миттєво все почали говорити: «Старий сьогодні щасливий, ні на що не скаржиться, посміхається, навіть обличчя його свіжіше».

Зібралася вся село. Старика запитали: “Що з тобою трапилося?”

“Нічого особливого. Вісімдесят років я ганявся за щастям, і це було марно. І тоді я вирішив жити без щастя і просто радіти життю. Ось чому я зараз щасливий “, сказав старий.

Мораль історії:

Не женіться за щастям. Насолоджуйся життям.

Мудрець

 ""

Люди приходили до мудреця, кожен раз скаржачись на одні та ті ж проблеми. Одного разу він розповів їм анекдот, і все розреготалися.

Через пару хвилин він розповів їм ту ж жарт, і лише деякі з них посміхнулися.

Коли він розповідав ту ж жарт втретє, ніхто більше не сміявся.

Мудрець посміхнувся і сказав: «Ви не можете сміятися над однією і тією ж жартом знову і знову. Так чому ви весь час плачете про одну й ту ж проблему? »

Мораль історії:

Занепокоєння не вирішить ваших проблем, це просто марна трата часу та енергії.

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.