Студентами створена розумна стерилізуюча УФ лампа для боротьби з Ковід-19

Проблема в тому, що старі системи дуже дорогі, і важко забезпечити нанесення достатньої дози УФ-випромінювання на поверхню

Бипаша Гоял створює те, що, як вона сподівається, стане новою лінією захисту від глобальної пандемії Ковід-19: розумну УФ-лампу.

«У лікарнях вже використовується аналогічний метод, званий бактерицидну ультрафіолетовим опроміненням (UVGI), для стерилізації операційних і інших приміщень», – каже Гоял, студент третього курсу факультету прикладних наук і інженерії Університету Торонто. «Проблема в тому, що ці системи дуже дорогі, і важко забезпечити нанесення достатньої дози УФ-випромінювання на поверхню».

Гоял і її колеги по команді LumineSence, в яку також входять Джойс Пун, професор електротехніки та кілька інших студентів U of T Engineering, розробляють нову систему UVGI, яка буде більш ефективною і менш витратною, ніж доступні зараз машини. Вони орієнтовані як на випромінювання світла, так і на світлочутливість пристрою.

«Велика частина інновацій в системах – це автономний мобільний робот, який підтримує лампи», – каже Гоял. «Але коли справа доходить до самих ламп, діаграма випромінювання зазвичай не має форми або цілеспрямовано. Лампи не були інтегровані з датчиками для контролю їх ефективності ».

Команда LumineSense створює інтегровану систему, яка усуне цей недолік і може бути встановлена на мобільні стійки, стелі або стільниці. Команда і її флагманський продукт виник в результаті CDL Recovery, програми, здійснюваної лабораторією Creative Destruction Lab в Школі менеджменту Ротмана, яка фокусується на розумних рішеннях для прискорення виходу світу з кризи пов’язаним з Ковід-19.

Використовуючи інтелектуальні датчики та ретельно розроблені алгоритми, пристрій може адаптувати свої вихідні дані для забезпечення оптимального впливу ультрафіолетового світла для стерилізації поверхонь. Датчики також дозволили б йому автоматично відключатися при виявленні присутності людини, зводячи до мінімуму ризик впливу шкідливого УФ-випромінювання.

 ""

Зараз внесок Гояла в проект підтримується премією Mitacs Research Training Award, яку присуджує U of T Engineering. Вона входить в число 87 студентів і аспірантів U of T Engineering, чиї дослідницькі проєкти були відзначені нагородами. Їх проєкти варіюються від науки про дані і штучного інтелекту до сучасних матеріалів і виробництва.

У багатьох проєктах також беруть участь партнерські організації. У разі Гояла, це Інститут фізики мікроструктури ім. Макса Планка (MPI) у Німеччині, де Пун є директором. На початку проєкту дослідники MPI принесли в LumineSense нові ідеї, поради та ідеї.

«Спілкування з великою командою з різних часових поясів було складним завданням, – каже Гоял. «Це навчило мене важливості регулярного спілкування та плавного розподілу ролей і обов’язків».

«Як інженери, ми робимо свій внесок в рішення, які покращують світ», – каже Пун. «Я дуже пишаюся Біпаша і всіма студентами та аспірантами, які зібралися разом для цього командного проекту».

Гоял каже, що крім поліпшення технічних знань в області світлочутливості та автономної робототехніки, проєкт також вчить її проблем перекладу лабораторних досліджень на ринок.

«Загальні характеристики та варіанти використання проекту зажадали від нас визначити потенційних зацікавлених сторін, в тому числі школи, дослідні лабораторії та навіть житлові будинки, і створити в адаптивному навчальному модульну конструкцію, яка краще відповідає їхнім потребам», – каже вона.

«Ковід-19 зачепив усіх професійно та особисто. Я вважаю, що мені дуже пощастило, що я знайшов можливість брати участь в такому важливому проєкті ».

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.