5 загальновідомих порід собак, які люди часто плутають, і пояснення їх відмінностей

Не дивно, що зі схожою шерстю, маркуванням і статурою деякі з собак-близнюків можуть навіть спантеличити любителів собак.

Не можна заперечувати, що все собаки були створені рівними, тобто однаково крутими. Неважливо, чистокровні вони чи ні, великі чи маленькі, з великими мордочками або короткими – всі вони такі ж милі, як і всі інші. Але, говорячи про породи, ви коли-небудь плутали дві породи через їх схожого виду? Не дивно, що зі схожою шерстю, маркуванням і статурою деякі з цих собак-близнюків можуть навіть спантеличити любителів собак.

Акіта-іну і Сіба-іну

 ""

Перше, що впадає в око при погляді на ці дві породи, – це їх розмір – акіта виростає набагато більше, ніж Сіба-іну. Що стосується ваги, то акити можуть важити від 32 до 59 кг, в той час, як Сіба-іну зазвичай важить до 10 кг. На додаток до цього, акити схильні пускати слину, в той час, як Сіба-іну цього не робить.

Аляска маламут і хаскі

 ""

Аляска маламут зазвичай має зростання від 58 до 64 см і важить від 75 до 100 фунтів або більше, в той час, як зростання сибіряка варіюється від 51 до 60 см. На додаток до цього сибіряк зазвичай важить менше – від 27 до 32 кг. Крім того, у маламутов, на відміну від сибіряків, ніколи не буває блакитних очей. Що стосується тіла, то у маламута голова більше та округлі, тоді як їх хвіст зазвичай здіймається вгору, а у сибіряка звисає вниз.

Золотистий ретривер і лабрадор ретривер

 ""

Обидві ці породи мають дуже схожий темперамент – вони відомі як товариські, ласкаві, доброзичливі та слухняні собаки. Проте експерти з поведінки собак відзначають, що золоті зазвичай трохи більш чутливі в порівнянні з лабрадорами. Однак, як ви всі знаєте, все собаки індивідуальні, і жодна порода не гарантує будь-яких конкретних рис особистості. Що стосується зовнішнього вигляду, у золотистих ретриверів довша шерсть і пухнастий хвіст, а у лабрадорів короткошерста шерсть і більш мускулиста статура.

Бельгійська малинуа і німецька вівчарка

 ""

Мало того, що бельгійські малинуа і німецькі вівчарки схожі за розміром і мають однакове забарвлення хутра, вони обидві часто виконують військову і поліційну роботу. Однак бельгійська вівчарка була виведена в Бельгії (очевидно) для пасовищ і недавно була адаптована для службових робіт, тоді як німецьку вівчарку розводили як службову собаку з самого початку. Зовні малинуа стрункішою, менше, світліше і мають більш коротке волосся в порівнянні з німецькими вівчарками.

Коллі та шотландська вівчарка Шелти

 ""

Хоча і ті, і інші явно чарівні, коллі та шелти розрізняються за розміром – шелти набагато менше коллі. До того ж морда у колі довше. На жаль, обидва схильні до деяких генетичним проблемам, включаючи проблеми з очима і судоми.

Обидві ці породи відмінно ладнають з дітьми, в цілому доброзичливі та товариські. Однак коллі можуть бути більш тихими і стриманими, ніж шелти.

Популярне

Схожі статті

Куди поділась улюблениця Оксани Байрак та акторка в минулому Анастасія Зюркалова: тепер офіціантка у Канаді

Як відомо, доля — мінлива леді, що грає людиною завжди. Ось і улюбленицю режисерки жіночих серіалів Оксани Байрак Анастасію Зюркалову вона не оминула своїми "американськими гірками".

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.