Беру сир, зелень і яйце та готую швидкі хачапурі вдома. Сир так апетитно тягнеться, що неможливо встояти

Хачапурі – смачна і апетитна випічка, яку люблять і дорослі і діти. На не всі господині хочуть возитися із дріжджовим тістом. Пропонуємо приготувати більше легку, але не менш смачну версію хачапурі.

Смачне, м’яке тісто, ніжний сир, що тягнеться – мабуть всі люблять цю неймовірно смачну  грузинську випічку – хачапурі. Для того, щоб зробити класичну версію цієї страви треба багато вмінь і навичок. Саме тому не кожна українська господиня береться за цю страву.

Та хачапурі можна приготувати набагато простіше і не заморочуватися з дріжджовим тістом. Спробуйте рецепт хачапурі з тістом на сметані. Це виходить дуже смачно, а готується не складно. Інгредієнти для цієї страви прості і знайдуться у кожному домі. А для приготування потрібно просто все змішати і обсмажити.

Необхідні інгредієнти:

  • сир твердий – 100 г;
  • яйця курячі – 2 шт;
  • сметана – 2 ст.л;
  • борошно – 50 г;
  • зелень – 1 пучок;
  • олія рослинна;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

У глибокій мисці змішуємо 2 яйця, сметану і ретельно розмішуємо. Додаємо дрібку солі і натертий на крупній тертці твердий сир. Також додаємо дрібно нарізану зелень, перець чорний за бажанням і все ретельно перемішуємо. У яєчно-сирну суміш додаємо просіяне борошно і замішуємо густе тісто. Тісто має вийти трішки густішим, ніж класичне тісто на оладки.

Беру сир, зелень і яйце та готую швидкі хачапурі вдома
Беру сир, зелень і яйце та готую швидкі хачапурі вдома

Пательню змащуємо рослинною олією, нагріваємо і вливаємо все приготовлене тісто. Смажимо хачапурі під закритою кришкою з обох боків по 5-7 хвилин до рум’яності.

Беру сир, зелень і яйце та готую швидкі хачапурі вдома
Беру сир, зелень і яйце та готую швидкі хачапурі вдома

Готовий хачапурі виходить неймовірно ніжний і дуже сирний. Такий смаколик стане ідеальним доповненням до перших страв. Також його можна подавати до чаю, чи кави, або брати з собою у якості перекусу на роботу, чи у школу.

Найсмачніше хачапурі смакує саме у гарячому вигляді, тоді сир тягнеться і це смакує по-особливому. Та і в холодному вигляді цей хачапурі зберігає свої смакові властивості.

Популярне

Схожі статті

Ця гречка смачніша за м’ясо – просто змішайте з яйцем і вийде делікатес: незвичайний рецепт на турецький лад

Приготувати гречку смачно вийде у кожної господині, а сподобається ця страва навіть тим, хто ніколи в житті не полюбляв цю кашу. Ділимось цікавим рецептом.

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.