За раз з’їла 20 штук і не пошкодувала: нереально смачні та ніжні. Повітряні сирники у духовці без борошна

Сирники за цим рецептом виходять дуже ніжні, пухкі і повітряні. Крім того, вони низькокалорійні і корисні, адже готуються не на пательні з олією, а в духовці.

Сирники – смачна, корисна і поживна страва, яку люблять і діти і дорослі. Головним інгредієнтом сирників є кисломолочний сир. Зазвичай сирники готують на сніданок, та вони можуть стати ще й відмінним перекусом.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт сирників, які готуються у духовці. Вони виходять більш пухкими та ніжними, в порівнянні з сирниками, що готують на пательні.

Необхідні інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 250 г;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 2 ст.л без гірки;
  • сметана – 60 г;
  • манка – 30 г;
  • розпушувач тіста – 0,5 ч.л;
  • ванільний цукор – 10 г.

Спосіб приготування:

У глибоку миску перекладаємо кисломолочний сир. Обирайте сир з високою жирністю, не менше 9%. До сиру додаємо цукор, ванільний цукор, сметану та яйця. Збиваємо все погружним блендером до утворення однорідної, гладкої маси. Далі до сирної маси додаємо манну крупу і розпушувач тіста. Все ретельно перемішуємо. Залишаємо тісто на 10 хвилин, щоб набухла манка.

Рецепт ніжних і повітряних сирників у духовці без борошна і масла
Рецепт ніжних і повітряних сирників у духовці без борошна і масла

За бажанням в тісто можна додати сухофрукти, цукати, натерто яблуко, чи ягоди. Якщо ви використовуєте родзинки, їх потрібно попередньо замочити у гарячій воді, а потім добре просушити паперовим рушником.

Беремо силіконові формочки для кексів. Змащувати олією їх не потрібно. Викладаємо сирне тісто у формочки, заповнюючи їх майже до країв.

Рецепт ніжних і повітряних сирників у духовці без борошна і масла
Рецепт ніжних і повітряних сирників у духовці без борошна і масла

Випікаємо сирники при температурі 180 градусів 30 хвилин. Готові сирники виймаємо з формочок і подаємо до столу гарячими разом зі сметаною. Вони виходять дуже ніжними, пухкими, с яскравим вершковим смаком. Такі сирники є зовсім не калорійними і корисними, тому підійдуть для дитячого та здорового харчування.

Такі сирники смачні й у холодному вигляді, тому ви можете брати їх з собою на роботу, чи у школу в якості перекусу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Щаслива Наталя Могилевська замилувала відео з маленькою донькою: солодощі, перший велосипед і рожеві ведмеді

Наталія Могилевська розчулила кадрами зі своєю донькою Софією, якій виповнилось 4 роки, а також показала, як влаштувала день народження для маленької іменинниці.

Слава Дьомін зізнався Златі Огнєвіч у почуттях, а зірка вже вагітна від іншого: такого нареченого прогледіла

У світі шоу-бізнесу неабияк часто відбуваються історії кохання, які схожі на сценарії кінофільмів. Однак, іноді навіть найбільш яскраві зірки не захищені від реальних емоцій і складних відносин.

“Мамина на п’ять днів”: Маша Єфросиніна показала рідкісне фото 20-річної доньки, яка уникає публічності

Маша Єфросиніна поділилась відео зі своєю дорослою донькою, яка живе та навчається за кордоном. Зворушливі кадри телеведуча показала у своїх Instagram stories.