Олександр Пономарьов: біографія та правда про те, чи підтримав його на шляху до сцени тесть Микола Мозговий

Чи правда, що людиною, яка створила успішну кар'єру О. Пономарьова, став батько його першої дружини легендарний народний артист України Микола Мозговий?

Початок кар’єрного шляху Олександра Пономарьова

Цього року виповнилось 30 років від початку творчої діяльності Олександра Пономарьова, але й досі не припиняються балачки стосовно того, завдяки кому і як цей музикант зумів досягти верхівок слави.

Зараз не знайдеться  в Україні людини, яка б не знала ім’я Олександра Пономарьова. Співак, поет, композитор, творчий діяч,  представник України на 48-му пісенному конкурсі “Євробачення” та тренер талант-шоу “Голос країни” (2011—2013, 2015), продюсер  і, нарешті, народний артист України (2006). Крім того, зараз  Олександр ще й волонтер.

Народний артист України О.Пономарьов
Народний артист України О.Пономарьов

Не дивлячись на чималі досягнення Пономарьова, досі є ті, хто пліткує, що людиною, яка створила успішну кар’єру співака був його іменитий і всемогутній тесть Микола Мозговий .

Та чи так все насправді?

Отримавши гарну музичну освіту, з перших виступів на сцені Олександр мав не абиякий успіх  завдяки своєму таланту. Але починалась його кар’єра  не так вже  і гладко. Мало хто знає, що у 1993 році члени відбіркового журі у Хмельницьку з неясних причин забракували Пономарьова при відборі вокалістів  від області на фестиваль “Червона рута-93”. Тоді молодий співак не розгубився, а скористався порадою представника від фестивалю  виступити не від області , а окремо, самотужки.  Як згодом виявилось, це був “золотий” шанс, яким Сашко скористався.

Вокаліста почула “Червона рута” у Донецьку. Це був тріумф: перше  місце. Тоді йому здавалось, що віднині творчий шлях назавжди буде “усипаний трояндами ” з усіма атрибутами зіркового життя . Але реальність виявилась геть іншою: пісень в арсеналі  обмаль, грошей теж, студії немає, “свого” композитора теж.

Усвідомивши ці факти, Олександр  вирішив стати сам собі композитором, поетом, співаком. Тим більше, що перший досвід покласти на музику вірші іншої людини його не задовольнили і він  спробував написати свій текст і, врешті решт свою пісню. Доречи, одна з перших пісень “Зіронька”, на думку  самого співака, була написана наче під супроводом якогось вищого провидіння. З часом з’явилися і інші його пісні, які в умовах першої половини дев’яностих років було дуже складно доносити до слухачів, “розкручувати” їх.

Участь у пісенних конкурсах була  чи не єдиною можливістю і Олександр невпинно користався нею, домагаючись поставлених цілей: він отримує Гран-прі Міжнародного конкурсу молодих естрадних виконавців імені Володимира Івасюка в Чернівцях ,  Гран-прі у Міжнародному конкурсі молодих виконавців “Ялта-96” , видає  перший музичний альбом “З ранку до ночі”. У 1997 році на Міжнародному фестивалі “Таврійські ігри” здобув нагороду Всеукраїнської премії в галузі музики та масових видовищ “Золота Жар-птиця” у номінації “Співак року” і таке інше. Можна продовжувати перераховувати досягнення творчої особистості на початку блискавичного кар’єри , але фактом залишається те, що талановита людина, талановита в усьому.   Принаймні так вважають фанати улюбленого музиканта.

І все ж таки, хто він? Улюбленець долі? Щасливий зять легендарного тестя? Чи той, хто завдяки власній  праці і таланту став еталоном успішності в українському шоу-бізнесі .

Вірні шанувальники таланту Пономарьова, попри усі плітки, впевнені, що саме своєю наполегливою працею, самостійно Олександр взяв старт на верхівку музичного Олімпу.

Що ж стосується  ролі могутнього тестя у кар’єрі  Олександра Пономарьова, то тут не зайвим буде сказати, що колишня дружина співака Олена Мозгова неодноразово говорила про те, що Пономарьов з  початку знайомства не сподобався її батькові.

Незважаючи на непрості відносини з колишньою дружиною та її батьком, Олександр, тим не менш,  згадує  М.Мозгового виключно з величезною повагою та шаною.

Хто підтримував Олександра Пономарьова в житті та творчості
Хто підтримував Олександра Пономарьова в житті та творчості

Варто відмітити, що 2023 рік у житті О. Пономарьова ювілейний не тільки через 30 річницю від початку його творчої діяльності.  9 серпня цього року народному артисту України виповниться  50 років.

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.