У Києві вшанували пам’ять Миколи Мозгового: донька композитора Олена розповіла, де можна згадати про батька

На честь видатного композитора Миколи Мозгового у Києві назвали сквер. Донька Олена сповістила місце розташування куточка, названого ім'ям народного артиста України.

Віднині сквер, що між вулицями Бастіонною та Бойчука, матиме ім’я Миколи Мозгового, похвалилася Олена на своїй сторінці у Фейсбуці. Мозгова подякувала всім депутатам Київради, що проголосували за це рішення:

“Тепер красивий, затишний сквер матиме ім’я тата”.

Особливих зусиль до просування цього питання доклав Володимир Андрусишин. Олена відзначила:

“Якби не ти, цього б ніколи не сталося”.

До речі, вулицю, на якій нині мешкає Олена з чоловіком Девідом Аксельродом та донькою, вже названо ім’ям Миколи Мозгового. Вона розташована у селі Чубинське під Києвом. Перейменування відбулося у 2022 році.

Як вшанували пам’ять Миколи Мозгового

Видатного композитора не стало 30 липня 2010 року. У Миколи Петровича зупинилося серце від неймовірної спеки. Поховали народного артиста на Байковому цвинтарі в Києві. Олена встановила на могилі тата пам’ятник із червоного та чорного граніту. Мозговий постає у вигляді Гуллівера. Довкола дбайлива донька висадила кущі ялівцю, які чудово прижилися.

Як вшанували пам’ять Миколи Мозгового

На честь 70-річчя митця 1 вересня 2017 року відбулося відкриття пам’ятника Миколі Мозговому. Його встановили поблизу службового входу в палац “Україна”, куди щодня приходив на роботу останні 5 років життя його директор.

Як вшанували пам’ять Миколи Мозгового

Бронзову скульптуру створив М.Іщенко, взявши за основу образ чоловіка з кліпу “Минає день, минає ніч”. Чимало зусиль до встановлення цієї пам’ятки доклали Олена Мозгова та Роман Недзельський, колишній чоловік Оксани Білозір, який на той час очолював “Україну”.

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.