В Україні прогнозується збільшення вартості кондитерських виробів і солодощі: висновок аналітиків

У липні 2021 року зафіксовано падіння випуску карамелі та шоколаду на 25,9% - це в порівнянні з липнем 2020 року. У серпні 2021 роки тривав падіння виробництва.

У зв’язку з подорожчанням цін на газ в Україні, є ймовірність підняття цін на кондитерські вироби на 5% -7%. Хоча з початку 2021 року солодощі вже подорожчали на 15% -30%.

Так в липні 2021 року зафіксовано падіння випуску карамелі та шоколаду на 25,9% – це в порівнянні з липнем 2020 року. І це рекорд! А в серпні 2021 роки тривав падіння виробництва і воно характеризувалось – 12,5%.

Солодощі

Експерти продовольчого ринку констатують, що зростання імпорту солодощів в Україні зріс до рекордного рівня – 28,8% – і це тільки за перше півріччя 2021 року. Причина чому падає виробництво, є зростання вартості цукру в нашій країні. Так український цукор зараз, є найдорожчим у світі.

Виходячи з усього перерахованого вище аналітики ринку по кондитерським виробам і солодощів прогнозують в цьому році подальше їх подорожчання.

Економістами, також прогнозується збільшення вартості хліба та хлібобулочних виробів в цьому році. Їх ціна може підвищитися від 5% до 25%, у зв’язку з подорожчанням борошна та іншої сировини, а також енергоносіїв. Адже енергоносії займають значущу роль у виробництві хліба та хлібобулочних виробів.

Для інформації: в нашій країні рекордно зросла ціна на ріпчасту цибулю. Так на гурті цибулю стандартної якості склала 7 гривень за 1 кг. Це значне підвищення в порівнянні з таким же періодів у 2020 році. Можна констатувати, що ріпчаста цибуля зросла в ціні майже у два рази.

Популярне

Схожі статті

Шеф-кухар із культового ресторану розкрив свій секрет соковитих свинячих стейків: легкий рецепт із начинкою

Свинячі стейки з начинкою — страва, яка приносить багатьом не тільки насолоду від їжі, але й справжню радість від кулінарного відкриття, від емоційного враження, яке вона залишає.

Куди поділась улюблениця Оксани Байрак та акторка в минулому Анастасія Зюркалова: тепер офіціантка у Канаді

Як відомо, доля — мінлива леді, що грає людиною завжди. Ось і улюбленицю режисерки жіночих серіалів Оксани Байрак Анастасію Зюркалову вона не оминула своїми "американськими гірками".

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.