Ніякого запаху смаженої риби: запікаю шматками у духовці – за 30 хвилин смачна ароматна вечеря вже на столі

Рибу господині не люблять смажити, щоб кухня не наповнювалася неприємними запахами. Натомість якщо скласти філе чи стейки у форму й запекти з майонезом, вийде ідеальна вечеря по-грецьки.

Вам знадобиться:

  • 500 г рибного філе;
  • 1 ст.лож. олії;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 0,5 ч.лож. солі.

Для соусу:

  • 100 г твердого сиру;
  • 50 г сметани;
  • 50 г майонезу;
  • 1 помідор;
  • 1 зубчик часнику;
  • 0,25 ч.лож. приправи до риби.
Біла риба під соусом, запечена в духовці

Для приготування риби по-грецьки беріть білу рибу типу хеку, минтаю, тріски. Якщо не вживаєте майонезу, до соусу не додавайте, а подвійте кількість сметани. А сметану, своєю чергою, можете замінити на натуральний йогурт.

Біла риба під соусом, запечена в духовці

Помідор вимийте, дайте обсохнути. Наріжте на невеличкі кубики. Шматочок твердого сиру натріть на тертушці з великими отворами. За бажанням додайте до соусу ще й трішки подрібненого солодкого перцю. Часник обчистьте від шкуринки. Пропустіть крізь прес.

Біла риба під соусом, запечена в духовці

З’єднайте у глибокій посудині помідори з сиром та часником. Додайте майонез та сметану. Всипте приправу до риби. Якщо немає спеціальної суміші приправ, додайте улюблені спеції.

З трав можете обрати кріп, естрагон, розмарин, майоран, чебрець. Все ретельно перемішайте. Форму для запікання змастіть олією за допомогою силіконового пензлика. Викладіть на дно шматочки риби. Посоліть та поперчіть.

Біла риба під соусом, запечена в духовці

Зверху викладіть соус. Розподіліть його рівномірно. Духовку увімкніть завчасно, щоб устигла розігрітися до 180 градусів. Зазвичай для випікання риби під соусом достатньо 30 хвилин.

Якщо у вас не рибне філе, а стейки, тоді доведеться витримати у духовій шафі трішки довше, бо вони товсті. Стежте за кольором страви – вона має набути приємного золотавого відтінку.

Популярне

Схожі статті

Найпростіший у світі рецепт яблучних пиріжків без закваски у сковорідці: на вигляд як маленькі чебуреки

Цей рецепт ми підготували для тих, хто любить прості й смачні десерти. Пиріжки виходять золотистими, ароматними, а начинка з яблук тане в роті. Вони ідеально підійдуть до чаю або іншого напою.

Ніхто й ніколи не бачив жодного з її обранців: Леся Нікітюк вигадує романтичні стосунки з чоловіками?

Леся Нікітюк — одна з найбільш харизматичних і жартівливих ведучих. Але є одне питання, яке не дає спокою її шанувальникам: де ж таємничий "хтось", з яким вона нібито перебуває у стосунках? 

Ох, який смачний рецепт я знайшла: шоколадний торт з млинців із заварним кремом. Просто, смачно і красиво!

Цей десерт створює враження, ніби ви витратили години на його приготування, хоча насправді все значно простіше, ніж здається. Торт має показний вигляд, тож не соромно подати його й на святковий стіл.