Великдень 2020: Володимир Зеленський розповів, як будемо відзначати свято

Світле свято планують відзначати вдома. Український уряд готує проєкт під назвою «Великдень вдома».

Проєкт «Великдень вдома» дозволить зустріти церковне свято таким чином, щоб в церквах було мінімум віруючих. Про це Володимир Зеленський розповів на селекторній нараді з керівниками обласних ОДА та мерами обласних центрів.

Президент України повідомив: «Пасха зазвичай збирає в церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готуємо і вже скоро презентуємо проєкт «Великдень вдома», який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами в церквах».

Також розглядають можливість розміщення патрулів біля церков і храмів. Якщо буде багато людей, правоохоронці повинні проводити бесіди з парафіянами і роз’яснювати, що збиратися натовпами небезпечно не тільки для них самих, але і для здоров’я інших людей.

Крім того, Зеленський поспілкувався з главами церков про безпеку святкування Великодня, і вони розуміють, що богослужіння можна проводити онлайн, у вигляді відеоконференції.

Нагадаємо, що уряд України прийняв рішення про продовження надзвичайної ситуації та карантину в країні до 24 квітня. У 2020 році Великдень православні християни відзначатимуть 19 квітня, а католики – 12 квітня.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Ці молитви допоможуть вам в духовній війні, зміни шляху і дадуть сили надії на майбутнє

Нагадаємо, чому люди скуповують туалетний папір під час коронавіруса: відповідь знають учені.

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Популярне

Схожі статті

“Можна копита відкинути”: 35-річна Ксенія Мішина назвала причину, чому останнім часом так багато працює

Українська актриса Ксенія Мішина зізналась, що останнім часом дуже багато працює. Як виявилось, робить вона це не для себе та навіть не для власного сина Платона.

Наталія Могилевська – мати двох, дружина і справжня господиня: рецепт шарлотки від української співачки

Відома українська співачка Наталія Могилевська розповіла, як готує яблучну шарлотку для своїх рідних. Зірка зізналась, що має фірмовий рецепт, який подобається всім.

“Я не жила в цій квартирі 4 роки”: Оля Полякова показала ремонт у київській оселі, де впала стеля. ФОТО

Ремонт у київській квартирі Олі Полякової тривав довгих 4 роки. Та, певно, повернення доньки Аліси з Англії та необхідність школярці жити в столиці значно прискорили темпи робіт.