Церковне свято Хрещення Господнє 2021: традиції та історія. Як правильно купатися в ополонці

Перед тим як вирішити зануритися, потрібно проконсультуватися у лікаря. Повинні поряд бути рятувальники та медичний персонал.

Кожен рік 19 січня православна церква відзначає велике свято, який присвячений Хрещенню Господньому.
У цей день Ісус Христос хрестився в річці Йордан.
Цей день відомий незабутніми традиціями. основною традицією – це купання в річці або будь-якому іншому природному водоймищі з освяченою водою.

Історія свята Хрещення Господнього

Ісусом Христом був здійснений обряд хрещення, при якому очищаються люди від усіх гріхів. Зробив Ісус це коли йому було 30 років в річці Йордан.

Син Божий безгрішний, але здійснив обряд хрещення та очищення, щоб показати, що він не ставить себе вище інших людей.
Хрестив Ісус Іоанн Предтеча. Його ще звуть – Іоанном Хрестителем.

Як повідомляє Біблія, коли хрестився Ісус, то з неба у вигляді святого голуба зійшов Святий Дух і всі почули голос Божий. Після цього свято почали назвати Богоявленням.

Історія свята Хрещення Господнього йде з давнини.
Святкували Хрещення ще на Русі. А купання в ополонці почали здійснювати тільки у 20 столітті. Цей звичай існує тільки в Україні та деяких інших православних країнах.
Хрещення Господнє 2021 відзначається і в цьому році – 19 січня.

Традиції на Водохреща

 "" Як і будь-який рік на Водохреща 2021, має цілющі властивості вода. Люди несуть воду до церкви, і там її батюшка святить. Протягом року така вода не псується та у неї є чудодійні властивості, а також вона має лікувальні властивості.

Інший традицією на Водохреща, є купання в ополонці в річці або озері.
Потрібно прорубати ополонку, і її освячує батюшка. Незалежно від погоди люди занурюються у крижану воду на нетривалий час. Вважається, що будь занурення очистить душу і буде сприяти міцному здоров’ю.

Як правильно занурюватися на Водохреща

Коли ви вирішили на 19 січня за традицією зануритися у воду, то необхідно дотримуватися правил безпеки, щоб не нашкодити собі. Потрібно підготуватися до здійснення цієї традиції.

Не рекомендується занурюватися в крижану воду вагітним, дітям до 6 років і людям у яких є хронічні хвороби. Якщо у людини слабке серце або не в порядку легені – їм категорично забороняється купатися в крижаній воді.

Річ у тому, що різкий перепад температурного режиму для організму призводить до того, що звужуються кровоносні судини та утруднене надходження кисню до всіх органів, особливо в головний мозок. Перед тим як вирішити зануритися, потрібно проконсультуватися у лікаря.

Повинні поряд бути рятувальники та медичний персонал. Не рекомендується приймати алкогольні напої. Перед тим як ви будете занурюватися в воду, потрібно зробити розминку і бажано прочитати молитву. Тривалість перебування в крижаній воді не повинна перевищувати 10 секунд.

 "" Не можна різко занурюватися в воду, це може привести до зупинки серця. Коли ви вийдете з крижаної води, обов’язково витріть рушником і надіньте теплий сухий одяг. Рекомендується випити чай.

Хрещення 2021 вихідний чи ні?

Багатьма людьми ставлять собі питання в соціальних мережах: “Хрещення 2021 вихідний чи ні?”
На це питання можна відповісти: ні цей день не є вихідним.

Популярне

Схожі статті

Ароматні булочки з яблуками на сковороді: чоловік після роботи поспішає додому на них. Балую таким не часто

На сніданок чи для перекусу можете насмажити яблучних булочок. Продукти для цього потрібні найпростіші. Робиться все дуже швидко. Натомість вироби виходять доволі оригінальними.

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.