Благовіщення 2 021: Історія свята, традиції, прийме і заборони

Саме в свято Благовіщення православні християни відзначають як божественну ініціативу Бога, за допомогою якої Він прийняв плоть від Діви для нашого рятування.

Свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, православні відзначають щорічно 7 квітня. Свято знаменує оголошення Архангела Гавриїла Діві Марії про те, що наш Господь і Спаситель Ісус Христос, Син Божий, втілиться та увійде в цей світ через її утробу.

Біблійна історія

Біблійна історія свята Благовіщення знаходиться в першому розділі Євангелія від Луки (1: 26-39). Архангел Гавриїл з’явився Діві Марії, що жила в Назареті, і сказав їй: “Радуйся, милостивий, Господь з тобою”. Марія була здивована і гадала, що це за вітання.

Ангел сказав їй не боятися, тому що вона знайшла прихильність Бога. Він сказав: “Ти зачнеш в утробі твоїй і народиш сина, і назвеш його ім’ям Ісус. Він буде великим і буде називатися Сином Всевишнього; і Господь Бог дасть йому престол Давида, батька його, і він царюватиме над домом Якова повіки, і його царству не буде кінця.

Марія відповіла ангелу, запитавши, як це могло статися, якщо у неї немає чоловіка. Ангел сказав їй, що Святий Дух і сила Божа зійдуть на неї, і що дитина, яка народиться від неї, буде називатися святим, Сином Божим.
Потім ангел розповів Діві Марії, що її двоюрідна сестра Єлизавета зачала сина в похилому віці (Іоанна Хрестителя), і підтвердив, що з Богом немає нічого неможливого.

З вірою і послухом волі Бога Марія відповіла ангелу: “Ось, я служниця Господа нехай буде по твоєму слову”. Після її відповіді ангел пішов.

 "В "
Благовіщення

Саме у свято Благовіщення православні християни відзначають як божественну ініціативу Бога, за допомогою якої Він прийняв плоть від Діви для нашого рятування, так і людська відповідь, в результаті якого Марія вільно прийняла запропоноване їй покликання. Марія могла відмовитися, тому що вона була не пасивним знаряддям, а активним учасником з вільною і позитивною роллю в Божому плані для нашого рятування.

Таким чином, коли в цей та інші свята Православна Церква вшановує Богородицю, Богородицю, не тільки тому, що Бог обрав її, а й тому, що вона сама вирішила слідувати Його волі.

Що не робиться в день Благовіщення

Потрібно в цей день відкласти всі роботи та не метушитися даремно. Потрібно зосередитися на змісті цього дня.
Не потрібно важко працювати 7 квітня.
Чи не шийте, що не стрижіть волосся і жінкам бажано не робити зачісок в цей день і не заплітати кіс.
Наші предки вважали, що в цей день не можна нікому нічого позичати, навіть сіль. Бо це може принести невдачу.
На Благовіщення забороняється служити заупокійні служби. Чи не вінчаються в цей день.

Прикмети

Наші пращури по погоді на Благовіщення могли визначити який буде далі погода та урожай в цьому році.
Якщо в цей день варто відмінна і тепла погода, то буде хороший урожай і тепле літо.
Коли йде дощ на Благовіщення, то в цьому році очікується багато грибів і хлібів.
Якщо буде заморозки в цей день, то очікується хороший урожай ярих, огірків, а якщо гроза, то будуть літні дні теплими та урожай на горіхи.
Коли на Благовіщення ще не буде ластівок, то очікується холодна весна і пізнє літо.

Популярне

Схожі статті

Народила свою копію: Анастасія Приходько показала старшу доньку, яку неможливо від неї відрізнити

Анастасія Приходько, відома українська співачка, має трьох дітей. Найстарша донька артистки виглядає її копією. Нещодавно зіркова мама показала нову світлину дівчини.

Спробуйте один раз – будете робити постійно. Простий рецепт приготування сирних пончиків: тануть у роті

Повітряні пончики – дуже смачний десерт з кисломолочного сиру, який з легкістю можна приготувати вдома. Рецепт простий і зрозумілий, а смак виходить неперевершеним.

На цю вечерю прибігають навіть сусіди. Просто, але як же смачно виходить: курячий суп із сирними кульками

Суп - це знайома всім проста і смачна страва, яка також вважається корисною. Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт курячого супу з сирними кульками, який сподобається кожному з першої ж спроби.