Рецепт: Потрійний листковий торт з шоколадом і арахісовим маслом

Зробіть приголомшливий торт. Зверху шоколадний бісквіт з глазур'ю з арахісового масла, краплею ганаша, корою кренделя і шоколадними яйцями для божественного десерту.

Інгредієнти

225 мл рапсової олії, плюс ще для банок
250 г борошна самоподнімання
Какао 4 ст.
1 ½ чайної ложки соди
225 г цукрової пудри
3 столові ложки золотого сиропу
3 великих яйця, збитих
225 мл молока

Для кори кренделя

200 г темного шоколаду, нарізаного
2 столові ложки шоколадної крихти
маленькі жмені кренделя
2 столові ложки сот

Для глазурі

65 г темного шоколаду
250 г м’якого солоного масла
500 г цукрової пудри
45 г гладкого арахісового масла
1-2 столові ложки какао

Для краплинного ганаша

200 мл подвійних вершків
100 г темного шоколаду, дрібно нарізаного

Для прикраси

Шоколадні яйця, деякі порожні, деякі з начинкою, золотий блиск, попкорн іриски та кренделі.

Смак – дивовижний!

Методика

Крок 1.

Нагрійте духовку до 180C / 160C вентилятор / газ 4. Змастіть маслом і вистелити дно трьох 19-сантиметрових форм для сендвічів. Змішайте в мисці борошно, какао, бікарбонат і цукор. Зробіть поглиблення в центрі та збийте сироп, яйця, масло і молоко електричним віночком до однорідної маси.

Крок 2.

Розкладіть суміш по формах і випікайте 25-30 хвилин, поки коржі не піднімуться і не стануть твердими на дотик. Охолодіть в формах протягом 10 хвилин, перш ніж перелити на решітку для охолодження і повністю охолонути. На цьому етапі їх можна заморозити та добре загорнути на термін до восьми тижнів.

Крок 3.

Зробіть кору, поки торт остигає. Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі, помішуючи кожні 20 секунд, до отримання однорідної маси. Викладіть ложкою на деко, вистелений пергаментом, і розгладьте лопаткою, щоб вийшов тонкий шар розміром приблизно 35 x 20 см. Посипте шоколадною стружкою разом зі шматочками кренделя і сотами, потім охолодіть до твердого стану. Вийміть кору з холодильника і залиште на хвилину, щоб вона охолола до кімнатної температури, перш ніж використовувати гострий ніж, щоб розрізати її на осколки (якщо в холодильнику холодно, шоколад буде тріскатися, а не різатися). Знову охолодіть, поки не будете готові прикрасити торт.

Крок 4.

Щоб зробити глазур, розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі, помішуючи між короткими струменями, потім дайте трохи охолонути. Тим часом збийте вершкове масло, цукрову пудру та 1 столову ложку окропу за допомогою електричного віночка або міксера, спочатку повільно, потім збільште швидкість і збивайте, поки не отримаєте бліду пухнасту глазур. Вилийте третину суміші в окрему миску і додайте арахісове масло. Змішайте розтоплений шоколад з глазур’ю, потім додайте какао, якщо хочете, щоб глазур вийшла більш темною і шоколадної.

Крок 5.

Складіть три торти разом з глазур’ю з арахісового масла. Використовуйте половину шоколадної глазурі, щоб покрити боку і верх торта і заповнити краю між шарами, зіскрібаючи надлишки. Охолодіть 20 хвилин. Це називається покриттям з крихти, яке дозволяє отримати дійсно гладку поверхню, коли справа доходить до фінальної глазурі.

Крок 6.

Нанесіть залишилася шоколадну глазур на злегка охолоджений торт, розгладжуючи його з боків і зверху, щоб отримати акуратний посмак. Знову охолодіть протягом 20 хвилин.

Крок 7.

Щоб приготувати ганаш, нагрійте вершки на маленькій сковороді до запарювання. Перелийте темний шоколад в миску, потім полийте вершками. Добре перемішайте, поки не стане гладким і блискучим. Перекладіть в кондитерський мішок і дайте охолонути на кілька хвилин при кімнатній температурі.

Крок 8.

Видавіть ганаш поверх торта, підштовхуючи його за край і дозволяючи йому акуратно стекти. Проробіть це повністю навколо торта, потім залийте центр великою кількістю ганаша. Розгладьте верх ножем. Охолодіть протягом 1 години, щоб ганаш застиг.

Крок 9.

Втисніть в коржик оскільки кори, що стирчать вгору. Додайте багато шоколадних яєць, попкорну і кренделиків в черепки та навколо них. Нарізати скибочками для сервірування. Термін зберігання до трьох днів в прохолодному місці в герметичній тарі.

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.