День захисту дітей: Традиції, історія та особливості свята

День захисту дітей святкують щороку в один і той же день - 1 червня. Цей день вважається міжнародним святом.

У світі є багато свят, які урочисто відзначають практично всі держави. Деякі стосуються тільки кожної країни, інші охоплюють всі країни.

Однак Міжнародний День захисту дітей святкую у всіх країнах. Адже діти це наше майбутнє. Від того, як ми до них ставимося, буде залежати щастя світу на землі.

Можна порівняти держава з невеликою сім’єю. Якщо в сім’ї до дітей ставляться з розумінням і правильно їх виховують, то згодом з дитини виростить справжній чоловік.

День захисту дітей святкують щороку в один і той же день – 1 червня. Цей день вважається міжнародним святом.

Захистимо дітей!

Історія

Перший раз це свято відзначалося в 1950 році. Сесія Міжнародної федерації жінок, яка відбулася в 1949 році в столиці Франції Парижі, прийняла рішення про проведення міжнародного дня захисту дітей. Ініціатором виступили жінки, бо після Другої Світової Війни, багато дітей залишилися без батьків і їм не було де жити та вони не знали як просочитися. А починаючи з 1950 року вже 50 держав святкували цей день. Після чого він став більш масштабний і його святкують практично у всіх країнах.

Цілі та символ свята

Свято мав показати всьому світу, що більше уваги потрібно звертати на дітей. Це стосується не тільки простих людей, а й громадських організацій, а також уряди країн. Це день повинен бути нагадуванням всім, що діти повинні жити в благополучному середовищі на планеті. Також свято має звернути увагу актуальним проблемам по здоров’ю дітей.

Символом міжнародного дня дітей, є зелений прапор із зображенням нашої планети, навколо якого зображені фігури дітей різних національностей.

Це свято не єдиний, який святкують і стосується дітей. Так 20 листопада відзначається всесвітній день дитини. Цю дату обрали тому, що в 1959 році Генеральною Асамблеєю ООН прийнята Декларація прав дитини, а в 1989 році – Конвенцію про права дитини.
З Днем захисту дітей!

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.