Рекорд цін: вартість черешні в Україні вище ніж в Європі

Черешня через дощі швидко псується. Якщо дощі не перестануть, то також середні та пізні сорти черешні будуть під питанням.

Настало літо, а з ним і ранні фрукти прийшли на ринки України. Жителі країни очікували, що з огляду на тривалі дощі, фрукти швидко наберуть зайвої води та тому продавець не зможе довго їх продавати. І тоді природно, щоб вони не прийшли в непридатність потрібно знижувати їх вартість. Однак виявилося, що це зовсім не так.

Напевно в цьому році солодкої та ранньої черешні жителі Україні не поласують досхочу. Ціна на неї захмарна. І найцікавіше, те, що вона вище ніж в європейських країнах. Солодкі ягоди коштують зараз на ринку 120 – 200 грн. Покупці обурюються цінниками на ринки та констатують, що торік ціна на черешню була значно нижче. Сільські жителі озвучують свою версію, чому подорожчала черешня.

Черешня

Як кажуть фермери – вони зараз зазнають збитків. Як вони пояснюють, що у зв’язку з дощовою погодою, черешня набрала води та почала тріскатися, а якісної черешні мало. Тому її на ринку менше і природно ціна вище ніж торік. З Мелітополя черешня завжди славилася своєму смаком і ароматом.

Володимир Сенін, який є директором Мелітопольської дослідної станції садівництва ім. М. Сидоренко, журиться. Як він пояснює черешня – плоди не любить надлишку вологи. Самі дерева ще більш-менш. Тому черешня через дощі швидко псується.
Якщо дощі не перестануть, то також середні та пізні сорти черешні будуть під питанням.

В цьому році прогноз фермерів невтішний щодо абрикос і слив. Якщо буде дощове літо, то вони зіпсуються від зайвої вологи та покупець на ринку побачить мало абрикос і слив.

Популярне

Схожі статті

Однією порцією сита вся сім’я. Готується простіше простого, але як смачно виходить: пісочний пиріг із фаршем

Випічка давно є невід'ємною частиною нашого життя. Усі ми любимо пироги, хоч як десерт, хоч як повноцінний обід. Сьогодні ми підготували простий рецепт ситного пирога з пісочного тіста з фаршем.

31-річну Марію Яремчук побачили з чималим животиком: хто ж батько майбутньої дитинки – невже Пономарьов?

Коли мережею став гуляти ролик із вагітною дівчиною, яка дуже схожа на Марію Яремчук, усі стали гадати – хто ж батько дитинки? Звісно, найперші підозри впали на Олександра Пономарьова.

Рецепт привезла з-за кордону, а чоловік облюбував з першої спроби: домашні ароматні пельмені “Північні”

Пельмені знайомі та звичні всім нам. Це проста, швидка і смачна страва для всієї родини на будь-яку частину дня. Сьогодні ми підготували рецепт ніжних, соковитих і ароматних домашніх пельменів.