Притчі Ісуса: Притчі про лампу і про мудрих і дурних будівельників.

Люди вірили, що Тора була найнадійнішою підставою, на якому можна будувати своє життя.

Притча про лампу

Уривок: від Матвія 5: 14-16, від Марка 4: 21-22, від Луки 8:16.
Аудиторія: велика публіка
Контекст: Нагірна проповідь.
Ключовий вірш: “Так нехай світить світло ваше перед іншими, щоб вони бачили ваші добрі діла, та прославляли Отця вашого Небесного” (Матвія 5:16).

Будинки першого століття в Палестині були скромними, і для їх освітлення не було потрібно багато світла. Люди використовували дуже маленькі масляні лампи, які легко поміщалися під невеликий таз. Але ідея запалити лампу і поставити її під чашу абсурдна. Це було б не тільки марною тратою світла, а й марнотратством масла.

Подібно лампі, послідовників Ісуса слід поставити на чільне місце, де буде чітко видно світло всередині них.

Притча про мудрих і дурних будівельників

Ісус вчить притчами

Уривок: від Матвія 7: 24-27, від Луки 6: 47-49.
Аудиторія: велика публіка
Контекст: Нагірна проповідь.
Ключовий вірш: “Отже, всякий, хто чує ці мої слова і втілює їх у життя, подібний до мудреця, який збудував свій дім на камені” (Матвія 7:24).

Слухати слова Ісуса і втілювати їх в життя – це все одно що будувати свій будинок на міцному і надійній підставі, яке зможе витримати життєві бурі. Ісус протиставляє це небезпекам ігнорування Його слів, які Він порівнює з побудовою свого життя на піску.

Це було б приголомшливою заявою для людей, що слухали проповідь Христа, тому що вони вірили, що Тора була найнадійнішою підставою, на який можна будувати своє життя.

Популярне

Схожі статті

Такого ще не бачила. Готується просто, а дивує навіть професіоналів: рецепт відкритих пельменів на сковороді

Пельмені - це знайома всім, проста і смачна страва. Але навіть їх можна приготувати креативно і незвично. Сьогодні ми підготували рецепт відкритих пельменів у ніжному тісті. Сподобається кожному.

Настя Каменських вперше заговорила про розлучення з Потапом і стосунки з молодим співаком: “Він креативний”

Українська співачка Настя Каменських вперше заговорила про свого нового фаворита – молодого та харизматичного красеня. А ось про стосунки з Потапом артистка була не багатослівною.

Так салат “Вінегрет” ніхто не готує, а хто пробує – дивується: роблю його по-новому з секретним інгредієнтом

Спробуйте приготувати "Вінегрет" з додаванням секретного інгредієнта, завдяки якому салат набуде зовсім нового смаку, і ви більше ніколи не готуватимете по-іншому.