Вартість продуктів в Україні зростає: на що збільшилися ціни?

Продовжують підійматися ціни на фрукти та соняшникова олія. Так на фрукти ціна підвищилася на 14,5%, а на соняшникову олію - 6,8%.

З настанням літа жителі нашої країни відчули зміну цін на харчові продукти. Це тема, яка цікавить всіх. Бо витрати на продукти – це є відчутним сектором в бюджеті кожного українця.

Державна служба статистики України констатує, що в минулому місяці безалкогольні напої та харчові продукти збільшилися в ціні на 1,7%. У тому числі продовжують підійматися ціни на фрукти та соняшникова олія. Так на фрукти ціна підвищилася на 14,5%, а на соняшникову олію – 6,8%.

Продукти з супермаркету

Також підвищилася вартість на 2% на: м’ясо та м’ясні продукти, рис, макаронні вироби, а також на рибу та рибні продукти.

Державна служба статистики інформує, що знизилися ціни на курячі яйця – на 17,5%, а на овочі – на 0,2%.

Раніше Світлана Литвин, яка є аналітиком асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ), повідомляла прогноз на харчові продукти найближчим часом. Експерт роз’яснила, що має подорожчати або подешевшати та в чому причина.

Вона констатувала, що ціна на овочі та фрукти безпосередньо залежить від сезону. Як тільки фермери збирають великий урожай і вивозять його на продаж, то ціна на фрукти та овочі вмить падає.

Таким чином аналітик прогнозує, що вартість на черешню, вишню, абрикоси, малину буде деякий час знижуватися і кінця сезону, ціна поступово піде вгору.

Раніше засоби масової інформації подавали дані, що висока ціна на зернові та олійні культури робить наш агросектор локомотивом української економіки.

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.