Смажена кольорова капуста зі спеціями – відмінний варіант обіду

Запечена кольорова капуста з солодкими зернами граната і землистої тахини, подана в підігрітому хлібі питта, підсилює смак.

Інгредієнти

1 чайна ложка раса ель ханаута
¼ ч.л. кориці
½ ч.л. копченої паприки
1 подрібнений зубчик часнику
1 чайна ложка оливкової олії
170 г грецького йогурту в горщику
1 маленька кольорова капуста
2 столові ложки тахини
сік 2 лимони
400 г консервованого нуту без рідини
2 хліба питта з цільного зерна (або безглютенова альтернатива)
Пачка 110 г зерен граната (або насіння 1 невеликого граната)
2 столові ложки смаженого насіння соняшнику
невелика жменя плоскої петрушки, тільки листя, нарізана
невелика жменя м’яти, тільки листя, нарізана

Блюдо на вечерю

метод

Крок 1
Нагрійте духовку до 180C / 160C вентилятор / газ 4. У невеликій мисці змішайте ras el hanout, корицю, перець, часник, масло і йогурт. Візьміть кольорову капусту і видаліть зовнішні листя і підстава стебла так, щоб вона лежала рівно в великому деку. Розітріть суміш йогурту зі спеціями та налийте 100 мл води в форму для запікання біля основи цвітної капусти. Накрити фольгою і запекти в духовці 45 хв.

Крок 2
Тим часом перекладіть тахини в миску і повільно додайте лимонний сік, постійно помішуючи, щоб вийшов однорідний соус – він повинен бути консистенції одинарних вершків. Охолодіть, поки не знадобиться.

Крок 3
Коли кольорова капуста підсмажиться, зніміть фольгу і поверніть в духовку ще на 10-15 хвилин. Покладіть нут в каструлю з 50 мл води та варіть на середньому вогні, поки він не стане гарячим. Приправте, а потім розтовкти картопляним пюре – ви хочете, щоб одні були гладкими, а інші – трохи ламкими. Додайте 1 чайну ложку соусу тахини.

Крок 4
Вийміть кольорову капусту з духовки та покладіть хліб питта, щоб він нагрівся на 2-3 хвилини, поки ви нарезаете кольорову капусту на 8 скибочок.

Крок 5
Для подачі покладіть підігрітий хліб питта на кожну тарілку, зверху покладіть подрібнений нут, а потім часточки кольорової капусти. Полити соусом тахині і посипати зернами граната, насінням соняшнику і зеленню. Подавати гарячим або холодним.

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.