Кому з пенсіонерів доступні доплати за віком: всі подробиці

З жовтня 2021 року доплати за віком також отримуватимуть пенсіонери від 75-80 років.

Пенсія і її підвищення, а також доплати за пенсії – це злободенні питання для пенсіонерів України. Адже не секрет, що звичайний пенсіонер нашої країни мало, що може собі дозволити на пенсію. Велику частину займають витрати на комунальні послуги та харчування. Деяким пенсіонерам допомагають діти або онуки. А у тих пенсіонерів, у яких їх з різних причин немає – що їм робити. Звичайно в інших є город і сад, звідки можна брати фрукти та овочі, але якщо вже здоров’я не те, можна розраховувати тільки на пенсію.

Тому, всі пенсіонери уважно стежать за інформацією про підвищення пенсії або які ще можливі отримати доплати. Що очікувати простим пенсіонерам України?
Виникає питання: “Які ж пенсіонери мають право на доплати за віком?”

Пенсіонери

Необхідно відразу констатувати, що доплати за віком мають ті пенсіонери у яких достатній трудовий стаж. Трудовий стаж повинен бути у чоловіків не менше ніж 25 років, а у жінок не менше ніж 20 років.

Зараз доплати доступні тим пенсіонерам, які старше 80 років. У таких пенсіонерів мінімальна пенсія – 2600 грн. Ця програма охоплює 1 400 000 пенсіонерів України.

З жовтня 2021 року доплати за віком також отримуватимуть пенсіонери від 75-80 років. Держава доплатить за 400 грн. Таким чином будуть ще додатково охоплені 1 000 000 пенсіонерів.

Починаючи з 2022 роки держава планує збільшити охоплення пенсіонерів по доплатах за віком, включивши осіб старше 70 років.

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.