Тест на уважність: знайдіть косулю в траві за 1 хвилину

Пройдіть тест нижче: спробуйте за 1 хвилину знайти косулю в траві. Якщо ви вкладетеся за 1 хвилину, то ви уважна людина.

Вже давно вчені помітили, що якщо людське тіло не тренувати та не навантажувати фізично, то воно з часом стане в’ялим і м’язи навіть можуть атрофуватися.

Те ж саме трапляється і з мозком. Якщо його не тренувати, то погіршується пам’ять. Існують тести різні, в тому числі і на уважність, щоб підтримувати активність мозку в будь-якому віці.

Пройдіть тест нижче: спробуйте за 1 хвилину знайти косулю в траві.

Якщо ви вкладетеся за 1 хвилину, то ви уважна людина.

Ну, що вдалося знайти косулю?

Якщо немає, то подивіться на картинку нижче, косуля обведена червоною лінією.

Косуля обведена червоною лінією

Вам, також буде цікаво дізнатися про косулю більше з інформації нижче.

Невеликий, але своєрідний вид Capreolus capreolus (або європейська косуля) іноді називають західними козулями або просто козулями.
Вони вважають за краще ліси, але часто можна спостерігати, як вони йдуть з лісу, щоб пастися на сільгоспугіддях і відкритих полях.
Розмір і розміри європейської косулі
Довжина голови та тіла – від 95 до 135 см.
Висота до плечей – від 63 до 67 см.
Вага – від 18 до 29 кг

Як виглядає косуля?

Косуля – це невеликий вид оленів, його тіло маленьке, але сильне і підтримується короткими ногами, що надає йому досить кремезний солідний вигляд.
Європейська козуля – найдрібніший вид оленів, що мешкають в Європі.

Колір змінюється в залежності від пори року

Шерсть варіюється між літніми та зимовими місяцями.

Взимку хутро густий, довгий і виглядає досить неохайно. Зимове пальто зазвичай сірого або сіро-коричневого кольору.
У літні місяці шерсть стає тоншою і гладкою. Влітку шерсть насиченого коричневого кольору.
Зимова шерсть відростає з вересня і знову линяє наступної весни, у квітні або травні.
У зимові місяці у козулі з’являється дуже помітне велика біла пляма на крупі. Він складається з довгих волосків, які можна “випустити”, щоб попередити про небезпеку.
Влітку крупа на крижах набагато менш помітна.

На відміну від інших видів оленів, у козулі дуже короткий хвіст, який часто не перевищує декількох сантиметрів в довжину.

Голова і морда

У козулі невелика витончена голова. Морда зазвичай такого ж кольору, як і решта шерсть, але ніс дуже виразного чорного кольору.

Також на нижній губі помітні чорні вуса з хутра. На підборідді та верхній частині горла часто бувають білі відмітини.

Вуха великі, овальної форми, обкільцьований чорним хутром, внутрішня сторона вух покрита м’яким білим хутром.

Ароматичні залози

У козулі є кілька ароматичних залоз, які використовуються для позначення території. Зазвичай вони чітко видно тільки під час гону і то тільки у самців.

На лобі біля основи рогів, на ногах і між копитами задніх кінцівок розташовані запахові залози.

Є також кілька предглазничних залоз трохи нижче очей.

Рогу

Рогу є тільки у самців. Їх не видно кожну весну і знову виростають до літньої колії. Зазвичай у самців роги мають в цілому 6 зубців, але у молодих або слабких тварин роги можуть бути менше.
Рогу близько 30 см в довжину. Рогу використовуються самцями, коли вони змагаються за самок в літній період розмноження.

Де живуть козулі?

Косуля має великий ареал поширення і зустрічається в країнах Європи та Азії з помірним кліматом. Вони зустрічаються на сході аж до Сибіру. Тварини зі сходу його ареалу більший і важчий, ніж тварини, що живуть в Європі.

Косуля – тварина, яке легко пристосовується і живе в самих різних середовищах існування. Спочатку він був мешканцем лісових галявин і полян, віддаючи перевагу ділянкам з густим підліском і густою рослинністю. Однак людина значно змінила ліси помірного поясу, створивши сільськогосподарські поля та розбивши густі ліси на менші ділянки лісу.

Capreolus capreolus добре адаптувався до цих змін і успішно поширився по полях і луках. Найчастіше зустрічається по краях лісових масивів і в заростях чагарників. Завдяки гнучкості та здатності козулі швидко поширюватися в нових місцях проживання, вона стала найчисленнішим видом оленів в Європі та має широке поширення. Косуля – найбільш часто зустрічається олень на більшій частині території Європи.
Її забарвлення дає можливість маскуватися в лісі, чагарниках і траві. Особливо це потрібно для дитинчат косуль, забарвлення допомагає їм вижити в перші місяці життя.

Як довго живуть козулі?

Найстаріша з відомих дикої козулі досягла віку 14 років, однак середня тривалість життя зазвичай становить близько 8 років, а багато тварин навіть цього не досягають.

Що їдять Capreolus capreolus?

Європейська козуля харчується різноманітними гілками, корою, травами та чагарниками. Вони будуть харчуватися сільськогосподарськими культурами, якщо вони будуть в наявності.

Європейська козуля має традиційний раціон, схожий на раціон багатьох інших видів оленів у всьому світі.

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.