Запіканка з кабачків і фети: дешево, просто і смачно!

Перетворіть оладки з кабачків в більшу випічку - їх легше приготувати, вони будуть більш щільними і їх можна подавати в якості обіду з гарніром і часниковим йогуртом.

Інгредієнти

6 кабачків (близько 325 г)
2 зелених цибулі, дрібно нарізаних
½ невеликого пучка петрушки, дрібно нарізаною
½ невеликого пучка м’яти, дрібно нарізаного
½ невеликий пучок кропу, дрібно нарізаного, плюс додатково для сервірування
4 яйця
75 г тертого твердого сиру
100 г подрібненої фети
2 тертих зубчики часнику
4 столові ложки рослинної або оливкової олії, плюс додатково для банки
80 г борошна
розпушувач
1 столова ложка обсмажених насіння кунжуту плюс додаткова порція для подачі
1 столова ложка насіння чорнухи плюс додаткова порція

Апетитна запіканка

Метод

Крок 1
Нагрійте духовку до 200C / 180C вентилятор / газ 6. На великій тертці натріть кабачки. Чистим кухонним рушником, загорніть і відіжміть всю зайву рідину. Відкиньте в друшляк, потім відкладіть, щоб повністю висохнути. Тим часом перекладіть все решту складових у велику миску. Додати висушені, натерті на тертці кабачки, приправити та перемішати.

Крок 2
Вистелити круглу форму для запікання або форму для випічки приблизно 25-26 см пергаментом для випічки і збризніть її оливковою олією, щоб покрити поверхню. Розігріти блюдо в духовці 5 хв.

Крок 3
Обережно дістаньте блюдо з духовки та залийте суміш кабачків гарячим маслом (це забезпечить рум’янцю суміші на дні). Посипте додатковою кількістю насіння кунжуту і чорнушки та запікайте 35 хвилин, поки зверху не стане золотисто-коричневого кольору. Дати постояти не менше 20 хвилин, а потім подавати з кропом.

Популярне

Схожі статті

Народила свою копію: Анастасія Приходько показала старшу доньку, яку неможливо від неї відрізнити

Анастасія Приходько, відома українська співачка, має трьох дітей. Найстарша донька артистки виглядає її копією. Нещодавно зіркова мама показала нову світлину дівчини.

Спробуйте один раз – будете робити постійно. Простий рецепт приготування сирних пончиків: тануть у роті

Повітряні пончики – дуже смачний десерт з кисломолочного сиру, який з легкістю можна приготувати вдома. Рецепт простий і зрозумілий, а смак виходить неперевершеним.

На цю вечерю прибігають навіть сусіди. Просто, але як же смачно виходить: курячий суп із сирними кульками

Суп - це знайома всім проста і смачна страва, яка також вважається корисною. Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт курячого супу з сирними кульками, який сподобається кожному з першої ж спроби.