Що робить Юрій Шатунов в 2021: Від обшарпанця з інтернету до зірки “Ласкового мая ” (відео)

Пісні "Ласкового мая " за радянських часів гриміли на всю країну. Це стало справжнім феноменом - діти з інтернату без багатих батьків прославилися на всю країну, а їх композиції звучать з кожного праски.

Справжній розквіт колективу припав на кінець 80-х – початок 90-х. Від «Ласкового мая» фанатели багато радянських підлітки, щиро співпереживали учасникам групи, чому значною мірою сприяв імідж романтичних «зірок з дитбудинку», які співають не самі хитромудрі, але, здавалося, такі чесні пісні про юнацтво і любові.

Лідером групи “Ласкавий травень ” став хлопчик на ім’я Юра, який в майбутньому знайшов світове ім’я і визнання. Хто став головною людиною в його житті і чому насправді розпався ласкавий травень?

У віці 11 років Шатунов втратив матір – та померла від серцевої недостатності

Якийсь час Юра жив у бабусі, у тітки. Однак ніхто не міг повернути його до життя після втрати мами, він жебракував. Так Шатунов та потрапив в той доленосний дитячий будинок, звідки вийшов знаменитим.

Талант хлопчика розглядали саме керівник музичного гуртка в інтернаті, і саме він допоміг з’явитися на світ таким культовим пісням як Білі троянди та Сива ніч. Керівник музичного гуртка Сергій Кузнецов після роботи в інтернаті ходив по кіосках і вокзалів, пропонуючи касети нікому невідомих дитбудинку.

Одного разу це дало свої плоди, адже колектив Юри Шатунова зауважив продюсер Андрій Разін, з яким колектив “Ласкавий травень ” знайшов мільйони – мова і про гроші, і про шанувальників.

До речі, Андрій Разін також знайшов оригінальний спосіб просування пісень своєї групи “в маси “. Домовлявся з провідниками поїздів далекого прямування, щоб вони включали в вагонах саме пісні “Ласкового мая “.

Зрівнятися з популярністю «Ласкового мая» в той час не могла ніяка інша група. У день доводилося давати кілька концертів, які проходили при повних аншлагах. Крім того, по всій країні гастролювали «липові» музичні колективи, які видавали себе за «Лагідний травень».

Але мода швидкоплинна. В тому числі, і музична. Тому не всі в колективі було ідеально. Слідом за нечуваними гонорарами прийшли великі запити і зоряна хвороба, конфлікти, бажання показати хто в “ласкаво травні ” головніший. У 1992 році справи колективу пішли на спад, після чого Юрій Шатунов покинув групу.

Можливо, в колективі стався розлад, але цього вже ніхто не дізнається.

З тих пір Шатунов – сольний артист. Концертів він вже не дає, лише зрідка виступаючи на телепередачах на прохання сценічних колег. А ще – записує треки в студії, які знаходять відгук у слухачів того часу.

Юрій Шатунов
Юрій Шатунов

“Про білі троянди, жовті тюльпани, сибірські морози, танці дивні, і знову ніч сива не відпускає мене “, – співається в його нових піснях.

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.