Ароматні овочі в духовці: літній рецепт від Юлії Висоцької. Ідеальний гарнір зі свого городу

Запечені овочі можуть бути як відмінним гарніром, так і повноцінною самостійною стравою. Пропонуємо вам ідеальним літній варіант улюблених овочів.

Багато гурманів люблять літо по-особливому — на грядці достигають свіжі і домашні овочі, які так і просяться на стіл. Варіантів приготування улюблених помідорів, кабачків або баклажанів сотні. Але є один універсальний спосіб, який може бути і як гарнір, і як самостійне блюдо — запікання.

Кожна господиня має свій унікальний рецепт запечених овочів, але ми пропонуємо вам спробувати ще один варіант. Можливо, саме він стане вашим улюбленим.

Для приготування нам знадобляться:

  • 1 червоний болгарський перець;
  • 1 зелений болгарський перець;
  • 1 жовтий болгарський перець;
  • 1 помідор;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 1 молодий кабачок;
  • гілочка зелені;
  • 50 мл рослинного масла;
  • 1 зубчик часнику;
  • дрібка солі.

Спосіб приготування:

Готуємо овочі для запікання. Для початку очистіть перці від насіння, а м’якоть наріжте прямокутниками, приблизно 2х3 сантиметри. Нарізаємо великими часточками помідори і цибулю (на 6-8 частин). Кабачок можна нарізати або тонкими кружечками або невеликими скибочками.

Овочі солимо і злегка перемішуємо між собою. Очищений зубчик часнику роздушіть широкою стороною ножа і разом з гілочкою свіжої зелені помістіть всередину овочів. Зелень можна використовувати за смаком — базилік, чебрець, петрушку. Поливаємо овочі улюбленим рослинним маслом

Викладаємо овочі на форму для запікання і “вкриваємо” їх листом фольги або можна використовувати кришку. Відправляємо в духовку спочатку на 20-30 хвилин при 200°С під фольгою. Потім перемішайте овочі і продовжте запікання вже без фольги близько 15 хвилин до легкого зарум’янювання.

Кухня наповниться апетитними ароматами! Дуже підійде ваш улюблений хліб, наприклад, який-небудь зерновий, щоб вмочати його в смачне масло з овочевими соками, яке утворилося на дні форми. Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Яке ваше діло?”: “Лисий з Кварталу” Кошовий розповів, де зараз його доньки і чому одна з них їде з України

"Лисий з Кварталу" Євген Кошовий вперше за довгий час заговорив про доньок. Чоловік зізнався, що старша Варвара вже в цьому році планує виїхати з України.

Для тих, у кого немає часу возитись: тісто за хвилини, паска – волога і повітряна. Рецепт без клопоту

Якщо ви думаєте, що на випікання пасок має піти цілий день, то помиляєтеся. Можна впоратися всього за годину. Це якщо замісити тісто не на дріжджах, а на кисломолочному сирі.

Ароматні булочки з яблуками на сковороді: чоловік після роботи поспішає додому на них. Балую таким не часто

На сніданок чи для перекусу можете насмажити яблучних булочок. Продукти для цього потрібні найпростіші. Робиться все дуже швидко. Натомість вироби виходять доволі оригінальними.