Привілей молитви: Як мені говорити з Богом?

Молитва - це розмова з Богом, і найважливіше, що можна сказати з цього приводу, це те, що Бог хоче, щоб ви говорили з Ним!

Незалежно від того, чи шукаєте ви Бога або вірите протягом довгого часу, у вас є хороший шанс поставити питання про молитву. Як саме ви повинні молитися? І навіщо тобі це робити? Ось кілька рекомендацій.

Як я можу говорити з Богом?

Молитва – це розмова з Богом, і найважливіше, що можна сказати з цього приводу, це те, що Бог хоче, щоб ви говорили з Ним! Він любить нас і обіцяв почути нас, коли ми будемо молитися. Як навчитися молитися? По-перше, зрозуміти, чому молитва можлива.

Молитва можлива тому, що Ісус Христос зняв бар’єр між нами і Богом – бар’єр, викликаний нашими гріхами. Річ у тім, гріх відділяє нас від Бога, і тому ми не маємо права постати перед Ним. Але Своєю смертю на хресті Христос заплатив покарання за наші гріхи і зняв бар’єр. Потім Бог дає нам можливість увійти в Його присутність, коли ми віддаємо своє життя Христу.

Біблія говорить: «Давайте тоді з упевненістю наблизимося до престолу благодаті, щоб ми могли отримати милість і знайти благодать, щоб допомогти нам у скрутну хвилину» (Євреїв 4:16). Якщо ви ніколи цього не робили, попросіть Христа увійти у ваше життя сьогодні.

Потім зрозумійте, що Бог тепер вітає вас у Своєму присутності і обіцяє почути вас – і Він не може брехати. Біблія говорить: «Це впевненість в тому, що ми наближаємося до Бога: що якщо ми просимо щось згідно з його волею, він чує нас» (1-е Івана 5:14). Довірся Його обіцянкам і навчися приносити Йому всі турботи в молитві.

Чи чує нас Бог тільки тоді, коли ми молимося вголос, або Він також чує мовчазні молитви? Будь ласка, прости мене, якщо це дурне питання, але я не виріс в релігійному будинку і тільки що став християнином.

Не соромтеся задавати питання, якщо ви нічого не розумієте в християнському житті. Зрештою, Бог хоче, щоб ви кожен день дізнавалися Його все більше і більше. Учні Ісуса неодноразово просили Його допомоги, і ми теж повинні це робити. Одного разу вони сказали: «Господи, навчи нас молитися» (Луки 11: 1).

Так, Бог чує наші молитви у всіх випадках, незалежно від того, молимося ми вголос або молимося в наших серцях і умах. Зрештою, Він знає про нас все і знає, що відбувається всередині нас – і хороше, і погане. Біблія говорить, що Бог «судить думки і погляди серця» (Євреїв 4:12). Біблія також говорить: «Господь ненавидить думки нечестивих, а думки чистих йому до вподоби» (Притчі 15:26).

 ""

Бог навіть чує наші молитви, коли ми навіть не можемо висловити їх словами – наприклад, коли наші серця дуже обтяжені або збентежені навіть для того, щоб говорити. Біблія говорить: «Дух допомагає нам у нашій слабкості. Ми не знаємо, за що нам слід молитися, але сам Дух заступається за нас зі стогонами, які слова не можуть висловити »(Римлян 8:26).

Одним з найбільших дарів Бога для нас є привілей молитви – привілей, яка можлива завдяки тому, що Ісус зробив для нас на хресті. Дякуйте Богові за привілей молитви і щодня вчіться «покладати на нього всю свою тривогу, тому що він піклується про вас» (1 Петра 5: 7).

Чи справді Бог відповідає на молитви?

Молитва – це одна з наших найбільших привілеїв як Божих дітей, і навіть якщо Бог спочатку не відповідає на ваші молитви, не припиняйте молитися. Бог любить тебе, і жодна молитва не залишається без відповіді.

Одного разу Ісус розповів історію про бідну вдову, яка неодноразово просила корумпованого суддю зробити те, що було правильно. (Ви можете прочитати це в Луки 18: 1-8.) Неодноразово суддя відмовлявся – не тому, що її прохання було неправильної, а тому, що йому було все одно.

Але через її наполегливості він врешті-решт здався і дав їй те, що вона заслужила. У набагато більшій мірі, сказав Ісус, Бог (який праведний і піклується про нас) чує молитви Свого народу, і ми ніколи не повинні здаватися.

Але дозвольте мені додати дві речі. По-перше, усвідомте, що іноді Бог насправді відповідає на наші молитви, коли ми цього не розуміємо, і причина в тому, що Його відповіддю може бути «Ні» або «Зачекайте». Так, ми думаємо, що знаємо, що для нас краще, але Бог бачить всю картину, і іноді Він з любов’ю відмовляється дати нам те, що ми просимо, тому що Він знає, що це не відповідає Його здійсненого плану.

По-друге, пам’ятайте, що ми маємо привілей приходити до Бога тільки тому, що Ісус Христос помер за наші гріхи. Ти віддав своє життя Йому? Якщо ні, нехай ваша перша молитва буде сповіданням і вірою, просячи Його увійти у ваше життя як вашого Господа і Спасителя. В Ім’я Ісуса. Амінь!

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.