Хочете, щоб гроші завжди водилися в домі? Заведіть замиокулькас – доларов дерево

Ця квітка допоможе вам заробити і накопичити гроші. Але за нею потрібно доглядати. Цю кімнатну рослину дуже приємно вирощувати та демонструвати в будинку.

Ця квітка допоможе вам заробити та накопичити гроші. Але за нею потрібно доглядати. Цю кімнатну рослину дуже приємно вирощувати та демонструвати в будинку.

Воно приносить добробут. Зростає воно повільно і наскільки швидко він виросте, буде залежати від того, скільки сонячного світла отримує рослина.  

Про днако не дозволяйте рослині перебувати під прямими сонячними променями.

Це отруйний вид: вважається, що всі частини цієї рослини токсичні при попаданні в організм дітей, кішок і собак.

Догляд за заміокулькасом

Температура: середня температура, при якому рослина відчуває себе комфортно становить близько 15 24 C але не нижче 8 C.

Світло: яскраве світло це добре, але не обов’язково. Zamioculcas zamiifolia добре росте при слабкому освітленні, але краще уникати прямих сонячних променів.

Полив: дайте грунті висохнути на поверхні. Перевіряйте на дотик перед тим як сново поливати. Краще поливати цю рослину менше, тому що надмірний полив може викликати гниль стебла і кореневища.

Грунт: рослина любить добре дреновані горшкові суміші, які містять велику кількість перліту або піску. Необхідні хороші дренажні отвори на дні горщика.

Посадка: замиокулькас садиться на початку весни і не пересідає в новий грунт протягом перших 3 5 років.

Добрива: Протягом основного вегетаційного періоду (квітень серпень) підгодовуйте збалансованим рідким добривом раз на місяць.

Вологість: Рекомендується середня вологість в будинку, але підвищуйте вологість, якщо опалення будинку або на робочому місці досить сухе.

Розмноження: Ви можете розділити кореневища і посадити нову рослину або за допомогою живців листя.

Живці листя потрібно помістити в горщик з пластиковим покриттям, а потім чекати, поки коріння почнуть рости, що може зайняти до року.

Обрізка: зріжте листочки, які жовтіють біля основи стебла. Як тільки стебло стане набагато довше всіх інших стебел, ви можете видалити цей стебло або обрізати його кінчик. Проблема з обрізанням за розміром на кінчику полягає в тому, що це може бути не зовсім правильно, тому повне видалення може бути кращим варіантом.

Потенційні проблеми

Найбільша і поширена помилка в вирощувати це перелив.

Нижні листя жовтіє: невелика кількість нижніх листя жовтіє і опадає – це цілком нормально. Якщо багато листя жовтіє переконайтеся, що ви не переливає воду.

Кінчики листя стають коричневими: причиною може бути сухе повітря і низька вологість. Зволожите їх розприскувачем, але не переборщіть.

Листя стають коричневими: надмірне зволоження є найбільш поширеною причиною, особливо якщо листівка здається трохи вологою і не сухий.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Цикламена: Як правильно вибирати, як доглядати, у кого краще цвіте

Нагадаємо, Життя було спокійніше, а шоколад і цукерки смачніше: ТОП-5 цукерок СРСР

Новини, інтерв’ю, цікаві історії ти знайдеш на сайті Одна хвилина.

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.