Благовіщення в 2021 році: дата, звичаї, традиції, заборони – все про релігійне свято

Благовіщення Пресвятої Богородиці - це один з найважливіших православних свят у церковному світі. У нього немає сталої дати. Коли свято в 2021?

В цілому, дата Благовіщення не змінюється, але є два обряду святкування – католицький і православний. Це подібно до Різдва – у католиків воно 25 грудня, а у Православних – 7 січня. З Благовіщенням навіть дати схожі В 2021 року свято Благовіщення випав на середу, 7 квітня

Благовіщення – свято великий, тому одним днем святкування не обмежується. За церковним звичаєм, у Благовіщення один день передсвятковий, і один – післясвяткові.

Коли з’явився свято і що він означає?

У самому слові “Благовіщення ” є відповідь – це “блага вість “. За церковним переданням, саме в цей день в кінці сьомого століття Архангел Гавриїл сповістив Діву Марію про те, що вона народить Ісуса.

Благовіщення 2021
Благовіщення 2021

Чого категорично не можна робити на Благовіщення?

Не можна мити голову і стригти коси. Навіть є така народна приказка – на Благовіщення птах гнізда не в’є, а діва – косу не пасе.

Також не рекомендовано надягати нові речі, сваритися з рідними і близькими, віддавати гроші, брати в борг, здійснювати великі покупки, шити, прати, випікати.

Благовіщення 2021
Благовіщення 2021

Цей день краще провести в спокої, гармонії з самим собою і своєю сім’єю, влаштувати сімейний обід або вечерю.

Також в цей день важливо помолитися – Господь вас почує і пошле те, про що ви просите.

Напередодні віруючі печуть пісних пташок з тіста. За повір’ям, вони сповіщають про прихід весни. Так як Благовіщення в народній традиції – це час, коли приходить весна.

Популярне

Схожі статті

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.