Скільки коштували продукти харчування в Радянському Союзі і що міг дозволити собі людина на зарплату (Відео)

Як харчувалися люди в СРСР і що можна було купити звичайному радянському громадянину на зарплату, ви можете дізнатися, подивившись відео нижче.

Зараз в наш непростий час, люди, які народилися в СРСР або деякий час жили в Союзі згадують, що можна було купити в той час на заробітну плату. Вони порівнюють ціни, якість продуктів і можливості якими вони володіли.

Особливо потрібно враховувати той фактор, що зараз різноманітність продуктів різної цінової категорії, а тоді був дефіцит на популярні та смачні харчові продукти. Хоча звичайно якість продуктів можна порівняти того і зараз.

У Радянському Союзі був принцип, як показано у фільмі “Операція И та інші пригоди Шурика” – хто не працює, той не їсть. Працювали тоді по-різному, хто менше викладався на роботі, хто більше, а отримували все практично однаково.

Заробітна плата в Союзі було в основному 100-120 рублів, у деяких і 90 рублів. Щодо продуктів, люди могли дозволити собі відносно більше купити продуктів за зарплату в порівнянні з сьогоднішніми зарплатами.

Ціни на продукти в 70 – 80 роки у деяких викликають ностальгію, а у когось роздратування. Але найголовніше людина могла дозволити собі їжу, а це головне в сучасному світі – не вмерти, не захворіти від нестачі їжі або від неякісних продуктів.

Харчові продукти

В СРСР практично все сільське господарство було дотаційним. Тобто з бюджету країни виділялися гроші для підтримки розвитку сільського господарства, які були збиткові. Тому ціни на харчові продукти були копійчаними.

У Радянському Союзі було три категорії по забезпеченню харчовими продуктами. Столиця забезпечувалася всім. Промислові підприємства і величезний союзні будівництва забезпечувалися по 1 категорії – в магазинах було багато різних товарів. А ось вже навіть в обласних центрах і великих містах вибір був обмежений. І далі в райцентрах чи маленьких містах і селах використовувався залишковий принцип розподілу харчових продуктів.

Як харчувалися люди в СРСР і що можна було купити звичайному радянському громадянину на зарплату, ви можете дізнатися, подивившись відео нижче.

Популярне

Схожі статті

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.