Громадський транспорт в Україні: які пільги скасують і що очікувати українцям?

Як привести до спільного знаменника тарифи, пільги та рішення місцевої влади на безплатний проїзд певних категорій людей.

Жителів України цікавить питання про пільги, причому різних. Особливо в містах людей цікавлять пільги на проїзд в громадському транспорті. Звичайна людина звикла рахувати кожну копійку в цей непростий час, особливо люди похилого віку, які не мають доходів крім пенсії.

Питання про те як повинні діяти місцева влада і перевізники, досі не вирішене. Як привести до спільного знаменника тарифи, пільги та рішення місцевої влади на безплатний проїзд певних категорій людей.

В уряді України готують документ, про пільги на проїзд.
У Кабінеті міністрів вже тривалий час обговорюють монетизацію пільг.

Як констатують в Кабінеті міністрів – зараз ринкова економіка і тарифи повинні відповідати сучасним умовам.
Олег Немчінов, який є міністром Кабінету міністрів України, висловив своє бачення ситуації.

Громадський транспорт

Він сказав, що вони з минулого року працюють над монетизацією пільг. Як заявляє міністр, в Україні є велика кількість людей, які користуються пільгами. На думку Олега Немчинова, в цьому випадку страждають не тільки автоперевізники, місцева влада, а й самі люди, які користуються пільгами.

Чиновник заявив, що кожен населений пункт повинен прийняти правильне рішення про тарифи на проїзд в громадському транспорті. При цьому необхідно враховувати всі обставини.

Він навів приклад, то коли місцева міська влада бере на себе відповідальність і встановлює безплатний проїзд в громадському транспорті, то це лягати на плечі платників податків.
І водночас щоб була ринкова ціна, яка задовольняє автопервозчіков, тарифи повинні бути узгоджені з громадою. Для цього й існують місцева влада, щоб такі питання вирішувати.

Як сказав Олег Немчінов, він повністю переконаний, що потрібно монетизувати пільги на проїзд в громадському транспорті. Для цього є ряд причин. Річ у тому, що є люди у яких є пільги, але вони не користуються громадським транспортом, і водночас є такі люди, у яких пільг цих немає, але через обмеження перевізників, рішень місцевих рад – користуватися пільгами на громадський транспорт не можуть.

Звідси чиновник робить висновок, що кращий вихід з ситуації, що склалася, це монетизація пільг. А ці гроші люди зможуть скористатися на свій розсуд.

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.