Вчителям, лікарям та іншим бюджетникам Мінекономіки планує підняти заробітні плати

Цей проєкт підвищить престижність роботи в державному секторі та це буде мотивацією для його працівників.

Багато працівників бюджетної сфери цікавить коли будуть зміни в їхню заробітну плату. Адже не секрет, що на чинну зараз зарплату держслужбовцю важко зводити кінці з кінцями. Бо левова частка грошей йде на оплату комунальних послуг покупки продуктів і ліків. Всі держслужбовці чекають зміни в заробітній платі в сторону підвищення. Бо багато кваліфіковані кадри розраховуються з бюджетної сфери та їдуть працювати за кордон.

Заходи, які планує запровадити Мінекономіки збільшить зарплату бюджетникам.

Мінекономіки було направлено до Кабміну України проєкт, який передбачає змінити систему оплати праці держсектора: лікарів, вчителів, науковців, діячів культури та інших бюджетників.

Коли буде підвищення зарплат бюджетникам?

Метою цього документа, є зробити зарплату бюджетної сфери такий, щоб вона була порівнянна із заробітною платою в комерційній сфері.

Світлана Глущенко, яка є заступником міністра економіки роз’яснила, що цей проєкт підвищить престижність роботи в державному секторі та це буде мотивацією для його працівників.

Для досягнення поставленої мети необхідно зробити наступне: зарплата вчителя, лікаря та іншого бюджетного фахівця низької кваліфікації, які тільки починають свою кар’єру, повинна бути від 13500 до 15000 гривень. Досвідчені працівники повинні отримувати від 20 000 гривень. Це підвищить соцзахист і зупинить відтік профеліти за кордон.

При розв’язанню цього питання Мінекономікою будутешени проблеми лікарів, вчених, вчителів, військових, поліціянтів та інших працівників бюджетної сфери. Тоді в залежності від кваліфікації працівника він буде отримувати заробітну плату від складності роботи, рівня відповідальності та умов роботи.

Популярне

Схожі статті

Українці запам’ятали її дівчинкою з боб-каре: як зараз виглядає 22-річна Еліна Іващенко з шоу “Голос. Діти”

Еліна Іващенко, співачка та колишня учасниця шоу "Голос. Діти", після участі у проєкті сильно змінилась. Показуємо, як зараз виглядає знаменитість.

Перескочила з 52 розміру на 44-й: салат французьких циган. Такі інгредієнти, що можна їсти навіть на ніч

Всього з трьох основних інгредієнтів виходить дуже смачний, свіжий та соковитий салат. Крім того, він дуже легкий і точно не нашкодить вашій фігурі.

Син виріс точною копією Жанни Фріске: Дмитро Шепелєв вийшов у світ з двома синами і нерідною донькою

Вдівець Жанни Фріске Дмитро Шепелєв вперше за довгий час з'явився на публіці з синами та падчеркою. 10-річний син Фріске Платон дуже схожий на свою зіркову маму.