Погода на Новий рік: крижаний дощ або святковий сніг?

Уже через кілька днів весь світ святкуватиме 2021 рік. Плануючи своє святкування, варто враховувати прогноз погоди.

Як повідомляють синоптики Укргідрометцентру, в останній день року, що минає погода в Україні на Новий рік буде досить похмурою і дощовою.

Якщо 31 грудня опади переважно зосередяться на Заході, то 1 січня моросіть буде вже в більшості областей. Але ні, це не святковий снігопад, як багато хто міг подумати. Здебільшого, це будуть опади у вигляді мокрого дощу, які при мінусовій температурі будуть перетворюватися в лід, що особливо небезпечно і для пішоходів, і для водіїв.

Погода на Новий рік
Погода на Новий рік

Синоптики Українського гідрометцентру прогнозують, що до кінця року в країні встановиться вітряна погода, але температура буде високою

А ось 1 січня вітер стихне, однак буде мокро. Звичайно, мало людей в цей час кудись поспішатимуть, однак Одна хвилина нагадує про деякі правила безпеки:

Погода на Новий рік
Погода на Новий рік
  • виходячи на вулицю, вибирайте зручний одяг і взуття, яке не буде сковувати ваші рухи при хотьбе;
  • віддавайте перевагу взуттю на рівній підошві;
  • не розмовляйте по телефону і не ходите в навушниках, коли слизько;
  • відмовтеся від поїздок на авто по ожеледиці, якщо це не дуже важливо і можна перенести на більш сприятливі погодні умови.

Поки ж синоптики прогнозують, що з 2 січня прийде потепління. На Півдні та Закарпатті вдень + 9 + 13, а вночі + 2 + 5 градусів. А ось Схід і Північ будуть поки з низькими температурами – вдень від -1 до +4, вночі -1 … -4 морозу. На інших територіях + 5 + 9 днем і 0 … +4 вночі.

Невеликі дощі можливі завтра в північних і західних областях.

У Києві буде накрапати дощ, вдень + 5 + 7, вночі 0 … +2.

У середу, 30 грудня, майже по всій території країни буде сухо і сонячно, дощі можливі лише на крайньому Заході.

Популярне

Схожі статті

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.

Люблю готувати це на сніданок. Страва просто незрівнянна, мої її обожнюють: рецепт без жиру та смаження

Коли треба приготувати щось дієтичне на сніданок, користаюся цим рецептом. Готую сирну запіканку без жиру, борошна та манки. Тож за фігуру можна не хвилюватися. Калорій небагато, а білку вдосталь.

Домашні випрошують щодня, діти навіть у школу тягають: рецепт шоколадних млинців. Можна навіть із малюнком

Млинці - проста і смачна, але все ж звична всім страва. Що вийде, якщо додати в них креативу? Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт шоколадних млинців, які сподобаються як дорослим, так і дітям.