У Туреччині знайшли унікальні оригінальні листи Роксолани і документи часів козацтва

Як повідомив український посол, крім Роксолани султанша стали ще чотири жінки з України. Не тільки Роксолана були султанша.

У турецьких архівах знайшли незвичайні документи епохи козацтва, а також листи Роксолани Хюррем. Османський архів також має документ-договір гетьмана Дорошенка з султаном.

Андрій Сігіба, який є надзвичайним і повноважним послом України в Туреччині, підтвердив, що він ознайомився з оригінальним документом Брест-Литовського мирного договору, ратифікаційною грамотою до нього від 1918 року.

Це один з перших документів, які підтверджують міжнародну суб’єктність козацької держави. Далі посол сказав, що він бачив документи про Крим і Києві.

Також посол бачив добре збережені листи Роксолани. Її вплив було велике в Османській імперії та за її межами. Директором цього архіву було дозволено послу зробити копії цих документів.

 "" Як повідомив український посол, крім Роксолани султанша стали ще чотири жінки з України. Не тільки Роксолана була султанша. Є підтвердження, що ще чотири українки були султанша.

Також посол бачив документи, які підтвердили, що було в Туреччині посольство від УНР. Воно там перебувало 4 роки. У той час османська імперія була центром тяжіння навколишніх держав. Так навіть були виявлені фото дружини посла від України Лотоцького. Вона була у вишиванці, і її фотографія красувалася на центральних газетах.

В архіві є документи про зв’язок Туреччини з Україною починаючи з XIV століття і далі. Весь час, поки існувала Османська імперія її дії на державному рівні з Україною документувалися і збереглися.

Тому, коли ми дивимося фільми про Роксолану, то в них події підтверджують, ті дані які є в виявлених в Туреччині документах.

Популярне

Схожі статті

“Чоловіка тобі багатого”: Ксенія Мішина в латексі дала пораду всім жінкам, які і самі можуть розбагатіти

Ксенія Мішина продемонструвала кадри з нової фотосесії. Окрім того, знаменитість поділилась роздумами стосовно фрази, яку вона чула багато разів.

Таємнича Клавдія Петрівна показалася на концерті в Артема Пивоварова та в його кліпі: як виглядає співачка

Зірка TikTok Клавдія Петрівна здобула шалену популярність, оскільки записує пісні й знімає кліпи, не показуючи свого обличчя. До ажіотажу довкола особи виконавиці доклав руку й Артем Пивоваров.

З простого хека за 15 хвилин готую смачну страву як у ресторані: навіть сковороду мити не треба. Це вау

З будь-якої простої і недорогої риби можна приготувати якісну страву ресторанного рівня, яка здивує всіх вишуканим смаком. Спробуйте приготувати хек з томатами на сковороді.