Ірина Федишин у передчутті свята розмальовує писанки зі своїми дітьми (Відео)

Як розписують писанки в родині Ірини Федишин, ви можете подивитися на відео нижче.

День Великодня є державним святом на всій Україні та святкує воскресіння Ісуса з мертвих, як сказано в християнській Біблії. Свято Пасхи в Україні слід за датою православного Великодня, яка часто відрізняється від дати Великодня, яка визначається іншими християнськими церквами.

Чи є православна Пасха державним святом?

Православна Пасха – державне свято. Це вихідний день для населення, школи та більшість підприємств закриті.

Вознесіння

Великодню неділю святкує християнську віру в воскресіння Ісуса.

Що роблять люди?

Великдень відома як Великий день і є в Україні вихідним днем. У церквах проводяться спеціальні великодні служби, і багато сімей відзначають цей день особливої пасхальною трапезою. Великодні обіди часто включають паску (різновид пасхального хліба) і яйце, забарвлене в червоний колір.

Великодній кошик наповнена писанками (прикрашеними яйцями) і освячується рано в день Пасхи в багатьох будинках. Існують різні великодні ігри, в тому числі “Стук “. У цій грі беруть участь 2 гравці, у кожного з яких є по 1 яйцю, і вони намагаються вибити яйця один одного. Той, хто першим розбив яйце, програє гру.

Писанки

Публічне життя

День Великодня – державне свято в Україні, тому багато магазинів, музеї та бібліотеки, а також державні установи та навчальні заклади закриті. Понеділок після пасхальної неділі – державне свято, тому у людей може бути вихідний на роботі та в школі. Це правило поширюється на всі державні свята, що припадають на неділю в Україні.

Примітка

Свято Пасхи в Україні слід за датами Пасхи, встановленими Православної християнською церквою. Багато православних церкви засновують дату Пасхи на юліанському календарі, який відрізняється від григоріанського календаря, який використовується в багатьох західних країнах. Тому православний пасхальний період часто настає пізніше, ніж великодній період, який припадає на березневе рівнодення.

Символи

Писанки (прикрашені сирі яйця) є частиною святкування Великодня в Україні. Назви та значення писанок розрізняються залежно від регіону. Відповідно до одного забобону, писанки призначалися для захисту будинків від злих духів і нещасть.

Як розписують писанки в родині Ірини Федишин, ви можете подивитися на відео нижче.

Популярне

Схожі статті

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.

Люблю готувати це на сніданок. Страва просто незрівнянна, мої її обожнюють: рецепт без жиру та смаження

Коли треба приготувати щось дієтичне на сніданок, користаюся цим рецептом. Готую сирну запіканку без жиру, борошна та манки. Тож за фігуру можна не хвилюватися. Калорій небагато, а білку вдосталь.

Домашні випрошують щодня, діти навіть у школу тягають: рецепт шоколадних млинців. Можна навіть із малюнком

Млинці - проста і смачна, але все ж звична всім страва. Що вийде, якщо додати в них креативу? Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт шоколадних млинців, які сподобаються як дорослим, так і дітям.