Рекорд цін: вартість черешні в Україні вище ніж в Європі

Черешня через дощі швидко псується. Якщо дощі не перестануть, то також середні та пізні сорти черешні будуть під питанням.

Настало літо, а з ним і ранні фрукти прийшли на ринки України. Жителі країни очікували, що з огляду на тривалі дощі, фрукти швидко наберуть зайвої води та тому продавець не зможе довго їх продавати. І тоді природно, щоб вони не прийшли в непридатність потрібно знижувати їх вартість. Однак виявилося, що це зовсім не так.

Напевно в цьому році солодкої та ранньої черешні жителі Україні не поласують досхочу. Ціна на неї захмарна. І найцікавіше, те, що вона вище ніж в європейських країнах. Солодкі ягоди коштують зараз на ринку 120 – 200 грн. Покупці обурюються цінниками на ринки та констатують, що торік ціна на черешню була значно нижче. Сільські жителі озвучують свою версію, чому подорожчала черешня.

Черешня

Як кажуть фермери – вони зараз зазнають збитків. Як вони пояснюють, що у зв’язку з дощовою погодою, черешня набрала води та почала тріскатися, а якісної черешні мало. Тому її на ринку менше і природно ціна вище ніж торік. З Мелітополя черешня завжди славилася своєму смаком і ароматом.

Володимир Сенін, який є директором Мелітопольської дослідної станції садівництва ім. М. Сидоренко, журиться. Як він пояснює черешня – плоди не любить надлишку вологи. Самі дерева ще більш-менш. Тому черешня через дощі швидко псується.
Якщо дощі не перестануть, то також середні та пізні сорти черешні будуть під питанням.

В цьому році прогноз фермерів невтішний щодо абрикос і слив. Якщо буде дощове літо, то вони зіпсуються від зайвої вологи та покупець на ринку побачить мало абрикос і слив.

Популярне

Схожі статті

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".

“Артист ніколи не буде до цього готовий”: Катерина Кухар “прийняла естафету” від Шоптенко і отримала травму

Олена Шоптенко травмувала колінні зв'язки, тоді як Катерина Кухар розповіла про надрив м'язів. Обидві знаменитості поділилися, як почуваються після професійних травм.

Таку вечерю можна подати на свято. Від цього рецепта неможливо відмовитися: картопля з часниковою заправкою

Усі ми любимо смажену картоплю. Це проста, але при цьому смачна і ситна страва. Сьогодні ми підготували рецепт незвичайної та пікантної картоплі з часниковою заправкою, який підійде навіть на свято.