В Україні прогнозується підвищення вартості молочних продуктів

Аналітики, які працюють в Асоціації виробників молока назвали основну причину - це зменшилася пропозиція сирого молока.

Жителів нашої країни, особливо пенсіонерів та малозабезпечених, цікавлять як будуть змінюватися ціни на комунальні послуги та також вартість харчові продукти. Звичайно деяким людям похилого віку допомагають діти та іноді навіть онуки й родичі. Але ж є і такі, яким не допомагають і вони дуже чутливі до підвищення цін, особливо на продукти. Левову частку в їхньому бюджеті займають витрати саме на харчові продукти.

Аналітики, які працюють в Асоціації виробників молока назвали основну причину – це зменшилася пропозиція сирого молока. Тому експертами прогнозуються подорожчання молочних продуктів в середньому на 30 копійок. Це станеться протягом 60 днів. Однак необхідно тут вносити поправку на ціну, яка вона буде на корми і якою буде урожай в цьому році.

Молочні продукти

Так аналітики прогнозують дефіцит картоплі цієї осені. Цього року картопля не вродила в Україні, та і якість його залишає бажати кращого. Картопля, як правило, невеликий не більше 3 сантиметрів в діаметрі. Раніше таку картоплю переробляли на крохмаль або згодовували худобі. А у 2021 році таку картоплю везуть на ринок.

Тому експерти прогнозують, що цієї зими вартість картоплі може сильно зрости, при тому, що якість його погане.

Також Міністерство фінансів України констатує, що очікуються інфляційні процеси в нашій країні від 9,5% до 10,2%. Тому аналітики продуктового ринку прогнозують підвищення цін не тільки на молочні продукти, а й на інші.

Популярне

Схожі статті

Таємнича Клавдія Петрівна показалася на концерті в Артема Пивоварова та в його кліпі: як виглядає співачка

Зірка TikTok Клавдія Петрівна здобула шалену популярність, оскільки записує пісні й знімає кліпи, не показуючи свого обличчя. До ажіотажу довкола особи виконавиці доклав руку й Артем Пивоваров.

З простого хека за 15 хвилин готую смачну страву як у ресторані: навіть сковороду мити не треба. Це вау

З будь-якої простої і недорогої риби можна приготувати якісну страву ресторанного рівня, яка здивує всіх вишуканим смаком. Спробуйте приготувати хек з томатами на сковороді.

Гості не повірили, що ця випічка без яєць, дріжджів і молока: рецепт пирога з капустою та грибами на окропі

Цей неймовірно смачний пиріг сподобається навіть найвибагливішим гурманам, а готувати його — простіше простого. Тому сміливо записуйте рецепт!