Надбавка до пенсії для жінок в Україні: коли, скільки і кому покладена надбавка?

Тим жінкам, які вийшли на пенсію в 60 років буде встановлена надбавка до пенсії в 9%.

Жителів нашої країни цікавлять якісь будуть комунальні платежі в опалювальний період в Україні. Також практично всіх пенсіонерів цікавить питання підвищення пенсій.

Адже не секрет, що звичайному пенсіонеру важко прожити на пенсію. Потрібно платити за комунальні послуги (якщо немає субсидії) і витрачати гроші на харчові продукти, які в нашій країні постійно дорожчають.

А якщо врахувати, що необхідно майже кожному пенсіонеру купувати ліки, то від пенсії нічого не залишається.
Тому пенсіонери з нетерпінням чекають підвищення пенсій.

Правда деяким пенсіонерам допомагають діти або навіть родичі та внуки, але більшість живе тільки на одну пенсію.

Коли буде підвищення пенсії?

Міністерство соціальної політики України передбачив у 2022 році надбавку до пенсій жінкам-песіонерам.
Як розповіла Марина Лазебная, яка є головою Міністерства соціальної політики України, починаючи з 2022 року, тим жінкам, які вийшли на пенсію в 60 років буде встановлена надбавка до пенсії в 9%.

Річ у тому, що 2022 рік – це перехідний рік по завершенню підвищення пенсійного віку жінкам. Урядом, також було визначено як пріоритет підвищення пенсій для осіб старшого віку – це 70-75 років.

Таким чином вже з жовтня 2022 року пенсіонерам в Україні, від 70 до 75 років буде підвищена пенсія на 300 гривень. Також мінімальна пенсія становитиме 3000 гривень для тих хто має тривалий стаж роботи. Чоловіки – 35 років, жінки – 30.

Популярне

Схожі статті

Син виріс точною копією Жанни Фріске: Дмитро Шепелєв вийшов у світ з двома синами і нерідною донькою

Вдівець Жанни Фріске Дмитро Шепелєв вперше за довгий час з'явився на публіці з синами та падчеркою. 10-річний син Фріске Платон дуже схожий на свою зіркову маму.

Десерт смачніший за Кіндер Пінгві: шоколадний торт, від якого домашні в захваті. Роблю майже щодня і мало

Вологий шоколадний торт, перемащений ніжним вершковим кремом, сподобається як дорослим, так і дітям. Готується все елементарно просто — спробуйте!

“Чоловіка тобі багатого”: Ксенія Мішина в латексі дала пораду всім жінкам, які і самі можуть розбагатіти

Ксенія Мішина продемонструвала кадри з нової фотосесії. Окрім того, знаменитість поділилась роздумами стосовно фрази, яку вона чула багато разів.