Ціни на картоплю в Україні знизилися до 5-річного мінімуму: що прогнозують експерти найближчим часом

Після подій в Україні, які сталися 24 лютого 2022 року, багато українців змушені були залишити свої будинки та виїхати в безпечні місця.

Виїжджали цілими сім’ями терміново і брали із собою лише найнеобхідніше, зокрема документи. Люди кидали нажиті місця. У багатьох залишилися в рідних місцях не лише квартири чи будинки, а й присадибні ділянки, сади та городи. Природно нині їх ніхто не обробляє. Логістичні схеми постачання сільгосппродуктів порушено, деякі порти потрапили під окупацію. Звичайно у людей виникає питання, що буде в супермаркетах і на ринках з продуктами, у тому числі з овочами та фруктами.

Як констатують експерти після моніторингу цін, вартість картоплі пішла стрімко вниз. Річ у тому, що є надлишок пропозиції, і тому ціна картоплі нині перебуває на найнижчому рівні за останні 5 років.

Картопля у супермаркеті

Найбільший гуртовий ринок у Шувар у Львові пропонує картопля по 3 гривні за один кілограм. А найдорожчі партії на цьому ринку продавали по 5 гривень за один кілограм. Якщо порівняти з минулим роком, то вартість картоплі була 6,5 гривні за один кілограм, а у 2020 році її вартість сягала і 11,5 гривні за один кілограм.

Як констатують аналітики продовольчого ринку України, така тенденція на зниження ціни картоплі зберігатиметься.

Для інформації: ранній буряк наразі продається по 57-60 гривень за один кілограм, тоді як буряк осіннього врожаю реалізується по 15-17 гривень за один кілограм. Ціна моркви сьогодні становить 16-17 гривень за один кілограм, пізню капусту можна придбати за 16-22 гривні за один кілограм, а ранню капусту за 21-25 гривень за 1 кілограм. Вартість цибулі становить 11-13 гривні за один кілограм, а часнику – 80-100 гривні за 1 кілограм.

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.