Вчені підтверджують, що звуження очей дає можливість тісніше контактувати з кішкою

Коли ви уповільнено моргаєте і дивіться на кішку, вона сприймає це як котячу посмішку.

Вчені з університетів Портсмута і Сассекса, з’ясували, що якщо людина звужує очі, то це кішками сприймається як їхня посмішка. Річ у тому, що таким методом користуються кішки, які прихильні до людини.

Тому після проведення ряду досліджень професором психології Карен Маккомб було доведено, що такий метод подружитися та увійти в довіру до кішки – діє.

Коли ви уповільнено моргаєте і дивіться на кішку, вона сприймає це як котячу посмішку і розуміє, що до неї ставляться добре і не бажають зла.

Ви можете перевірити це на будь-який кішці – своєї або на вулиці чужий. Результат буде однаковий – кішка відповість вам тим же.

Це як би ви запрошуєте її до бесіди.

 ""

Якщо вдатися в роботу вчених, то можна констатувати, що після того, як ви спробуєте повільно кліпати навіть чужий кішці, вона підійде з меншою тривогою до простягнутої вами руці.

Це дослідження було проведено, щоб більше зрозуміти взаємодію кішок з людиною в соціальному середовищі. Особливо це необхідно служителям котячих притулків і ветеринарам, щоб розташувати чужу кішку до себе прихильно.

Річ у тому, що всі звірі, особливо хижаки, якими кішки також є, не переносять прямого, чи не миготливого погляду.

Це їм каже тому, що на них готуватися напад. Коли ж ви повільно перериваєте дію погляду миготінням, то це ними сприймається доброзичливо.

Популярне

Схожі статті

Не пиріг, а золото! Навчила всіх подруг готувати таку смакоту до чаю: манник “П’ятихвилинка” з фруктами

Пиріг за цим рецептом готується з простих і доступних продуктів, а смак у нього виходить божественним. Ви можете використати будь-які ягоди, які завалялися у вашій морозилці для цього манника.

Українці запам’ятали її дівчинкою з боб-каре: як зараз виглядає 22-річна Еліна Іващенко з шоу “Голос. Діти”

Еліна Іващенко, співачка та колишня учасниця шоу "Голос. Діти", після участі у проєкті сильно змінилась. Показуємо, як зараз виглядає знаменитість.

Перескочила з 52 розміру на 44-й: салат французьких циган. Такі інгредієнти, що можна їсти навіть на ніч

Всього з трьох основних інгредієнтів виходить дуже смачний, свіжий та соковитий салат. Крім того, він дуже легкий і точно не нашкодить вашій фігурі.